5 modalitati prin care puteti obtine o piele sanatoasa

5 modalitati prin care puteti obtine o piele sanatoasa

Exista atat de multe informatii gresite in ceea ce priveste ingirjirea pielii, ca sa nu mai spunem de sfaturile primite de la prietene. Insa, ingrijirea pielii este dificila, depinde de tipul acesteia si cea mai buna recomandare vine din partea medicului dermatolog. Cu toate acestea, exista cateva metode incercate si eficiente care functioneaza pentru toate tipurile de piele.

1. Nu spalati fata cu apa fierbinte

De fapt, apa calda poate provoca roseata si iritatie persoanelor cu piele sensibila, iar pentru cei cu piele normala, ea poate sa usuce pielea cauzand dermatite si acne. Spalati-va fata cu apa usor calda, acelasi lucru este valabil si pentru restul corpului.

2. Uleiul, o buna crema hidratanta

Multe uleiuri vegetale sunt modalitati vechi de hidratare a pielii pe care am ignorat-o mult timp.Uleiul de masline poate face minuni daca va ungeti mainile cu el si va puneti manusi sau picioarele si purtati sosete peste noapte.

Puteti sa va spalati fata cu ulei de nuca de cocos; la fel cu ulei de susan si ulei de masline. Dupa ce utilizati un ulei de cateva ori, veti observa ca pielea - fie uleioasa sau uscata – va fi hidratata atat cat are nevoie. Majoritatea produselor de frumusete contin uleiuri care protejeaza pielea. Adaugati ritualului de ingijire ulei de argan si ulei de catina.

3. Nu aveti nevoie de exfoliere pentru a curata

O capsuna poate fi o variant mai buna de curatare a tenului fata de alte produse de exfoliere. O curatare excesiva cu scruburi din comert pot accentua acneea. In loc sa utilizati gelurile pline de substante chimice, exfoliati pielea natural folosind fructe. Atata timp cat nu sunteti alergic, frecati pielea cu un mango proaspat, cu o capsuna, ananas, de regula fructe acide pentru a curate. Aceasta metoda poate fi prea mult pentru pielea extra-sensibila, dar functioneaza bine pentru toate celelalte tipuri de piele.

4. Ceea ce conteaza cel mai mult pentru o piele sanatoasa nu este ceea ce puneti pe ea, ci ceea ce mancati

O dieta sanatoasa cu multe fructe si legume proaspete, apa multa si poate un ceai alcool minim si o multime de exercitii vor face ca pielea sa straluceasca mai mult decat orice exfoliant sau ser hidratant.

5. Ciocolata nu provoaca acnee, dar painea si pastele, da

Nu mai consumati cu grija ciocolata, acneea s-ar putea sa apara de la consumul excesiv de produse fainoase. Nu au existat niciodata studii concludente care sa coreleze consumul de ciocolata cu acneea, desi exista unele studii care demonstreaza ca o glicemie prea mare poate provoca eruptii.

viewscnt

Din aceeași categorie