FoodPro Preloader

7 motive pentru a consuma un mar pe zi

Ati auzit cu siguranta vechea expresie ,,Un mar pe zi tine doctoral la distanta’’. Stiinta pare sa sprijine aceasta idee, incurajand consumul de mere. In randurile ce umeaza incercam sa trecem in revista motivele pentru care acest fruct nu ar trebui sa va lipseasca din alimentatie:

1. Merele contin un compus anti-imbatranire. Oamenii de stiinta cauta mereu modalitati de incetinire a imbatranirii, indiferent de destinul nostru genetic. Intr-un nou studiu, ei au cautat sa vada care flavonoide (compusi naturali din fructe si legume) au avut cele mai multe proprietati antioxidante si antiinflamatorii.

Ei au descoperit ca fisetin, care se gaseste in mere, capsuni, castraveti si ceapa, a avut cele mai puternice efecte. Administrarea de fisetin la soareci le-a prelungit durata de viata fara a avea probleme de sanatate, a declarant profesorul Paul D.Robbins de la Universitatea din Minnesota.

2. Contin fibre solubile. O dieta bogata in fibre este importanta pentru sanatatea digestiva si mentinerea scazuta a colesterolului. De asemenea, s-a demonstrat ca fibrele reduc riscul bolilor cardiace, diabetului, obezitaii si diverticulitei. Un mar cu coaja are aproximativ 4,4 grame de fibre solubile. In functie de varsta, un mar are aproximativ 15-20% din nevoile zilnice de fibre.

3. Pot scadea riscul de astm. Un studiu efectuat in Australia pe un esantion de 1600 de persoane arata ca merele au crescut sanatatea pulmonara si au redus riscul de astm. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au mancat cinci mere pe saptamana s-au bucurat de efectele sale miraculoase.

4. Merele sunt excelenta sursa de apa. Stiati ca merele sunt 86% apa? Daca sunteti in cautarea unor modalitati de a ramane hidratati in timpul zilei, asigurati-va ca gustarea voastra contine un mar.

5. Otetul de cidru de mere este minunat. De-a lungul istoriei, otetul de cidru de mere a fost folosit ca un remediu natural pentru orice, de la liniile dureroase la alinarea acidului din stomac pana la eliminarea sughitului. De altfel, cidrul de mere face minuni si aplicat pe muscaturile de insecte.

6. Merele pot ajuta la scaderea in greutate. Merele sunt fructe, nu au grasimi sau ingrediente artificiale si, asa cum am mentionat mai sus, sunt bogate in fibre si apa. Deci, este normal ca, un mar in locul unei pungi de cipsuri este o decizie nutritionala benefica pentru sanatatea noastra. Un mar poate contine aproximativ 90 de calorii.

7. Merele sunt bogate in vitamine si minerale. Merele au aproximativ 14% din doza zilnica recomandata de vitamina C si 5% din cantitatea recomandata de vitamina B6. Ele au 2% din necesarul zilnic de vitamina A, calciu si fier. Si cu 195 miligrame de potasiu, un mar are 6 procente din necesarul zilnic de potasiu.

Indiferent de modul in care consumati merele, lasati-le coaja, in ea se regasesc cei mai multi nutrienti. Singura conditie este ca merele sa nu fie stropite cu substante periculoase si sa provina din culture bio.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU