FoodPro Preloader

A participat la maraton si era sa moara pentru ca a baut prea multa apa. Lectie de viata pentru toti sportivii amatori

O maratonista in varsta de 53 de ani era sa moara dupa cursa din Londra. Ea a consumat prea multa apa din cauza temperaturilor ridicate.

O femeie in varsta de 53 de ani a fost resuscitata si s-a luptat pentru viata ei dupa ce a intampinat o problema de sanatate majora la finalul maratonului din Londra.

Maratonista isi aminteste ca a baut aproape o duzina de sticle de apa pe parcursul maratonului deoarece acesta s-a desfasurat intr-o zi foarte calduroasa. Maximul de temperatura a fost de 23.2 C, este cea mai ridicata temperatura pe care s-a desfasurat maratonul din Londra in toate timpurile.

Ulterior, medicii au constatat ca excesul de lichide a cazuta un nivel foarte scazut de sodiu in corpul femeii.

Johanna Peknham are 53 de ani, insa este obisnuita cu activitatea fizica intensa. Ea a mai participat la 4 maratoane pana acum, insa cel de la Londra din acest an e primul dupa o pauza de 15 ani de o competitie de asemenea anduranta.

Femeia a povestit ca isi aminteste doar ca a vrut sa urmeze sfaturile tuturor si sa stea hidratata pentru ca erau temperaturi foarte ridicate. A consumat multa apa, iar de la jumatatea cursei totul a inceput sa fie mult mai in ceata pentru ea. Mai mult, ea a reusit sa termine cursa, insa nu isi mai aminteste momentul in sine.

Dupa ce a ajuns acasa i s-a facut rau si a lesinat, iar sotul ei a fost nevoit chiar sa ii ofere primul ajutor si masaj cardiac pana la venirea medicilor de pe ambulanta. Ea a intrat direct in coma pentru urmatoarele doua zile, insa din fericire medicii au reusit sa o puna pe picioare in mai putin de o saptamana.

Desi acum si-a revenit complet, maratonista a fost la un control complet la medicul specialist cardiolog dar si la alte specialitati, insa nu exista nicio alta problema medicala in urma efortului depus.

Doamna Pakenham a iesit in presa britanica tocmai pentru a atrage atentia si altor sportivi amatori care participa la maraton sau alte curse de lunga durata: consumul foarte mare de apa nu este intotdeauna cel mai indicat pentru ca poate sa scada nivelul de sodiu din corp pana la anumite cote de risc.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU