Afla tot ce trebuie sa stii despre visele tale

Afla tot ce trebuie sa stii despre visele tale

Chiar daca este greu de crezut pentru fiecare nelamurire pe care o ai cu privire la visele tale exista un raspuns. Iata cateva informatii despre visele pe care le avem, valabile pentru absolut toata lumea.

1. Nu visam toata noaptea, ci aproximativ doua ore din timpul pe care il dormim, mai exact intre 20% si 25% din somn.

2. Americanii au cele mai agresive vise dintre toate natiunile puternic industrializate.

3. Visul in care facem sex este mult mai rar intalnit, cele mai frecvente fiind cele in care cadem, in care suntem urmariti sau fugariti si cele in care ne aflam la scoala.

4. Visele sunt o parte importanta din noptile noastre caci acestea ne ajuta sa ne consolidam memoria, ne imbunatatesc capacitatea de a gasi solutii la conflict si ne echilibreaza starea de spirit.

5. Unele medicamente favorizeaza aparitia cosmarurilor

Unele medicamente, precum antidepresivele, barbituricele si narcoticele, afecteaza sistemul nervos central si predispun la cosmaruri.

6. Femeile au mai multe cosmaruri decat barbatii sau cel putin isi amintesc mai multe dintre ele decat barbatii.

Ce inseamna cand visezi apa

7. Femeile insarcinate au mai multe vise in timp ce dorm si-si aduc mai bine aminte ce au visat. Oamenii de stiinta pun acest fapt pe seama schimbarilor hormonale prin care trece femeia insarcinata, dar si pe seama faptului ca ele obisnuiesc sa doarma mai mult in cele noua luni de sarcina.

8. Persoanele care s-au nascut nevazatoare nu au vise vizuale. Mai multe studii au demonstrat ca oamenii care s-au nascut orbi nu vad imagini in timp ce viseaza, ci percep mai degraba texturi si sunete. Pe de alta parte, o persoana care orbeste la un moment dat, pe parcursul vietii, continua sa viseze in imagini.

9. Atunci cand intreprindem o activitate in vis si suntem constienti ca visam avem, de fapt, un “vis lucid”, acest tip de vis fiind identificat in 1913 de catre medicul olandez Frederik Van Eeden.

10. Visele recurente nu sunt un indicator al unei tulburari mintale. Cel mult ele apar pe fondul unei situatii negative prin care trece individul de o perioada lunga de timp.

viewscnt

Din aceeași categorie