FoodPro Preloader

Cele mai bune 10 tari pentru expati in care sa traiasca

Cautati un loc de munca nou, platit mai bine si, eventual, sa fie urmatoarea dumneavostra aventura? Singapore se afla pe lista celor mai bune tari pentru expatriati, care muncesc si isi sporesc castigurile, in timp ce Elvetia ofera cel mai mare salariu.

Orasul-stat se afla in topul raportului anual al companiei HSBC, Expat Explorer, care a chestionat 22.318 expati despre locurile de munca, salariile si viata lor de peste hotare.

John Goddard, seful HSBC Expat, a declarat: "Expatii nu-si parasesc casele si locurile de munca, prietenii si familiile lor doar pentru bani. Decizia este la fel de importanta in ceea ce priveste urmarirea noilor provocari, cunostinte , noi competente si experiente de viata mai largi. "

Obtinerea unui loc de munca in strainatate va poate mari salariul cu o medie de 21.000 de dolari. Conform raportului HSBC aproape doua treimi din expatriati la nivel global, se bucura de un venit mai mare ca urmare a deplasarii.

Mai mult de jumatate (58%) dintre respondentii intervievati au declarat ca locul lor de munca echivalent cu cel avut in tara lor este mai bine platit in noua locatie, jumatate spunand ca platesc mai putine taxe.

Castigurile in Elvetia sunt in medie de 203.000 de dolari pe an, ceea ce reprezinta aproape dublul mediei globale. Statele Unite (185.000 dolari), Hong Kong (179.000 dolari), China (173.000 dolari) si Singapore (162.000 dolari) completeaza primele cinci tari pentru cele mai mari castiguri pentru expati.

Cea mai mare crestere a salariilor a inregistrat Elvetia

Aceasta tara ocupa locul al optulea, are cel mai mare venit mediu din lume, iar expatriatii au o crestere de salariu cu o medie de 61.000 de dolari.

Dar este, de asemenea, printre locurile cu cel mai scump nivel de trai de pe planeta, Zurich si Geneva fiind cele mai costisitoare orase.

Indicele Big Mac al economistului, pentru a calcula paritatea puterii de cumparare (PPP), a gasit un burger in Elvetia cu 6,61 dolari, comparativ cu 5,51 dolari SUA.

Inchirierea unui apartament cu doua dormitoare din Zurich sau Geneva este disponibil la mai mult de 2.000 de dolari pe luna, in timp ce alimentele vor mai lua 458 de dolari de persoana, pe luna.

Dar, in ciuda acestor costuri ridicate de trai, expatii se simt in siguranta din punct de vedere financiar.

In indicele Economics al sondajului, tara a fost una de incredere politica si economică. Doar 1% dintre respondenti declara ca sunt ingrijorati de economia locala, in timp ce doar 9% isi exprima ingrijorarea cu privire la viitorul lor financiar.

Dar este vorba despre mai mult decat bani - aproape jumatate (45%) spun ca au ramas in Elvtția datorita calitatii vietii, 89% fiind acolo de cinci ani sau mai mult.

Cea mai buna tara globala pentru expati

Multi expati se muta in Singapore pentru a avansa in cariera lor. Centrul financiar al Singapore a fost cel mai bun loc din lume pentru expatriați pentru a trece la cel de-al patrulea an de functionare si a ajuns la al treilea la economie.

Economia sa stabilă este o miza foarte mare, aproape jumatate (45%) de expatiti se deplaseaza catre natiunea insulara pentru a-si continua cariera, in timp ce mai mult de o treime au vrut sa-si sporeasc castigurile (38%). Veniturile medii sunt de 162.000 - 56.000 de dolari mai mult decat media globala.

Patru din cinci persoane sunt increzatoare in stabilitatea politica si economica a tarii.

Dar, ca si Elvetia, costul vietii este ridicat. Jumatate dintre expatii chestionati nu pot cumpara o locuinta, iar închirierea unui apartament cu un dormitor costa mai mult de 3.300 de dolari pe luna. Un Big Mac costa $ 5,80, in timp ce alimentele va vor costa in jur de 145 dolari pe saptamana.

Cu imprejurimile sale tropicale si siguranta, aproape jumatate (47%) de expati au ramas in Singapore pentru calitatea vietii pe care o ofera familiilor lor. 60% dintre parintii expati spun ca sanatatea si bunastarea copiilor lor sunt mai bune acolo decat in tara natala.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU