FoodPro Preloader

City break in Bologna. Vizitati bella Italia

Bologna este unul dintre orasele subevaluate si ne intrebam de ce se intmpla acest lucru. Porecla italiana pentru acest magnific oras este "La Dotta, la Grassa e la Rossa". Desigur, poate parea curioasa, dar rezuma cel mai bine ceea ce ofera acest oras italian. Pe scurt:"Educatia, grasimea si rosul"! Exista atat de multe lucruri interesante de facut in Bologna si nu este tarziu sa faceti rezervare pentru un city break.

"La Dotta" onoreaza Universitatea din Bologna, cea mai veche universitate din lumea occidentala. "La Grassa" se refera la bucataria renumita din Bologna, unele dintre cele mai bune mancaruri italiene din lume. Si "la Rossa" pentru acoperisurile rosii din lut.

Bologna se afla intre doua dintre cele mai vizitate orase din Italia, Venetia si Florenta. Si totusi acest oras ramane relativ necunoscuta de catre turistii in cautarea de a vedea cele mai iconice repere din Italia.

Cel mai bine ar fi sa achizitionati un Citypass la Infopoint din Piazza Maggiore, care va va oferi multiple excursii in oras. Acestea fiind spuse, realizam urmatorul ghid turistic pentru un city break de neuitat.

Ce sa faceti in Bologna

1.Un tur gastronomic

Un tur dedicate alimentelor este o modalitatea foarte buna de a ajunge la inima orasului Bologna. Ce spuneti de paste Bolognese sau de un periplu pe dealurile rurale ale Emiliei Romagna, unde puteti degusta cele mai bune sortimente de branza, Parmigiano Reggiano, otet balsamic de Modena si prosciutto.

2.O plimbare de seara prin Bologna

Bologna este un oras care traieste si noaptea, cu strazile sale linistite de la periferia orasului, care duc la piete pline de viata. De-a lungul centrului istoric, luminile stradale ilumineaza fiecare colt. Cu o asa atmosfera, sa nu va mire ca localnici si deopotriva turisti au iesit cu totii afara. Daca sunteti pasionati de fotografie, aduceti trepiedul, Bologna este magnifica!

3. Opriti-va in Piazza Maggiore

Inima orasului Bologna si centrul de actiune este Piazza Maggiore, un spatiu public, ce adaposteste vechi cladiri, catedrala, Bazilica di San Petronio si Primaria. Tot aici veti gasi Fantana Neptunului, unul dintre simbolurile orasului și Biblioteca Salaborsa, Biblioteca Publica si Sacrario dei Partigiani, un memorial al partizanilor celui de-al doilea razboi mondial.

4. Nu ratati o calatorie cu multi cai

Ferrari, Lamborghini, Ducati, Pagani si Maserati se afla chiar aici, in afara Bolognei, in Valea Motorului. Curiosii pot face o vizita la fabrica sau la muzee, sau, cine stie, chiar sa conduceti. Faceti o oprire si la casa lui Luciano Pavarotti, biroul d eturism din Piazza Maggiore vas ta la dispozitie pentru ajutor.

5. Urcati in Turnul Asinelli si Torri Garisenda - simbolurile izbitoare ale orasului

In timpurile medievale, familiile bogate si-au demonstrat puterea construind propriile turnuri in oraș. La un moment dat, existau 125 de turnuri, iar orasul are in prezent in jur de 25 de turnuri. Aceste doua turnuri sunt cele mai inalte, iar Turnul Asinelli este singurul in care puteti urca. Pentru o taxa de cativa euro, puteti vedea Bologna de sus pentru o panorama incredibila.

6. Teatrul Anatomic Archiginasio Bologna

Cea mai veche universitate din lume are unul dintre cele mai interesante amfiteatre cunoscute sub numele de teatrul anatomic Archiginnasio. Studentii la medicina din secolul al XV-lea faceau aici disectia cadavrelor umane si se crede ca acesta este primul loc de acest gen.

7. Bologna Bike

Vizitati Bologna pe doua roti! Este una dintre cele mai bune modalitati de a descoperi locuri incredibile. Mai ales daca va inscrieti la un tur ghidat, calatoria poate fi de neuitat. Centrul de biciclete Dynamo, de-a lungul Via dell'Indipendenza, organizeaza un tur cu bicicletele, cu o durata de 2 ore, iar pe langa asta va sunt si prezentate obiectivele.

8. Parco Giardini Margherita

Pentru o pauza intr-un spatiu verde, odihniti-va in Parcul Giardini Margherita, cel mai mare si mai popular parc urban din oras. Exista mai multe cai de mers pe jos sau de alergat care acopera cele 26 de hectare, cai pavate in jurul unui mic lac si mai multe cafenele.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU