Cum aranjam masa de Paste. 5 idei deosebite

Cum aranjam masa de Paste. 5 idei deosebite

De Paste, gospodinele se intrec in retete care mai de care mai speciale. De la drob de miel, friptura de miel si salata de boeuf sau oua umplute, pana la cozonaci, prajituri sau chiar torturi, toate fiind preparate traditionale de Paste, de care familiile din intreaga tara se bucura, alaturi de cei dragi.

Pe langa pregatirea delicioaselor preparate, gospodinele decoreaza intreaga casa si gradina, dupa bunul plac. Tot la capitolul decoratiuni intra si aranjarea mesei de Paste. Orice preparat, oricat de simplu ar fi, va fi pus in valoare de o masa aranjata intr-un mod deosebit. In aceasta privinta, am pregatit in randurile de mai jos 5 idei din care sa te inspiri.

Cum aranjam masa de Paste

Pregateste o surpriza pentru fiecare invitat

Daca, spre exemplu, obisnuiesti sa inviti mai multi prieteni si membri din familie, surprinde-i pe fiecare cu un ou personalizat. Il poti picta in culorile sale preferate sau poti alege unul in culoarea care crezi ca reprezinta persoana respectiva cel mai bine. La fel de bine, daca esti mai indemanatica, poti sa scrii numele sau pe ou. Asigura-te ca fiecare invitat gaseste un ou personalizat in farfuria sa.

Pune accent pe detalii

Daca nu iti doresti un aranjament foarte complicat, poti sa apelezi cu incredere la ajutorul servetelelor. Astfel, opteaza pentru servetele cu un imprimeu haios, pe care sa le impachetezi intr-un mod cat mai ingenios.

Fii creativa

Cu totii stim ca ouale stau intr-un cos, de Paste, dar noi iti propunem sa le gasesti si o alta utilitate si sa le transformi, macar pentru cateva ore, in obiecte decorative. Daca ai vaze din sticla, le poti umple cu oua cat mai colorate, pentru ca rezultatul sa fie cu totul si cu totul deosebit. La fel ca in imaginea de mai jos, poti sa decorezi vaza cu flori sau diverse accesorii.

Lucreaza cu ce ai

La fel cum am spus mai sus, nu trebuie sa investesti o avere pentru a aranja masa de Paste intr-un mod special. De exemplu, poti sa folosesti un set de cesti cu un model mai deosebit, pe care sa le accesorizezi cu cateva flori viu colorate, ca in exemplul de mai jos.

Nu te lua prea in serios

Sigur ca orice gazda isi doreste sa isi impresioneze invitatii, insa nu uita ca persoanele pe care le-ai invitat sunt prieteni dragi si membri ai familiei tale. Asadar, apeleaza cu incredere la simtul umorului. O idee simpla si usor de pus in practica este sa pui intr-o vaza de sticla cativa morcovi si cateva flori de camp. Garantam ca musafirii tai vor si impresionati si amuzati deopotriva.

viewscnt

Din aceeași categorie