Cum indepartam adezivul de pe sticle sau borcane? Metoda e atat de simpla!

Cum indepartam adezivul de pe sticle sau borcane? Metoda e atat de simpla!

Este anotimpul in care punem muraturi, se pregatesc legumele pentru zacusca si se fac ultimele dulceturi pentru camara de peste iarna. Siropurile sunt si ele vedetele sezonului. Insa, atunci cand ramanem fara borcane sau sticle, apelam si la cele mai vechi, cu eticheta. Nu ar fi o problema folosirea unor borcane din anii trecuti, acestea pot fi sterilizate, insa problema apare cand avem lipite etichete pe care nu le putem indeparta cu nimic, lipiciul folosit fiind de nedeslipit.

Gospodinele incearca multe metode pentru a indeparta etichetele de pe sticla, dar parca niciuna nu a dat rezultat. Apa fierbinte, un detergent degresant, un burete din sarma, dar pare ca adezivul folosit este indestructibil.

Intreband in stanga si in dreapta, cautand in arhivele gospodinelor am aflat de o metoda alternativa la cele chimice. Acestea fiind spuse, metoda este 100% naturala si eficienta.

Metoda este atat de simpla. Aveti nevoie doar de doua ingredient care ar trebui sa fie in bucataria oricui: bicarbonat si ulei pentru gatit, nimic mai mult.

Cum preparati ,,solutia’’?

Se amesteca impreuna cantitaţi egale de bicarbonat de sodiu si ulei de gatit - pentru un borcan mic, o lingura din fiecare va fi de ajuns. Intindeti amestecul peste toate partile lipicioase ale borcanului de sticla. Lasati-l sa actioneze timp de 30 de minute. Se freaca cu un burete abraziv si se spala cu detergent de vase ( sau sapun) si apa.

Cu aceasta metoda non-chimica veti putea salva o multime de borcane sau sticle, fara a mai fi nevoie de o alta investitie. Puteti incerca si cu autocolantele lipite pe geam, odata ,,spalate’’ in acesta solutie ele vor fi perfect curatate.

Aveti o alta metoda naturala de indepartare a lipiciului de eticheta de pe sticle sau borcane?

viewscnt

Din aceeași categorie