FoodPro Preloader

Cura de detoxifiere cu ulei de masline si lamaie

Lămâia și uleiul de măsline se numără printre alimentele-minune care aduc zeci de beneficii sănătății, în special cele hepatice. Dintre remediile farmaciei verzi, cura de detoxifiere cu ulei de măsline și lămâie s-a dovedit a fi cea mai eficientă pentru a elimina toxinele de la nivelul ficatului.

Amintit adesea în Biblie, uleiul de măsline este cea mai veche grăsime vegetală descoperită de oameni. În vremuri de demult, egiptenii le dădeau grecilor grâne pentru a primi în schimb ulei de măsline. Lichidul galben-verzui era considerat cea mai valoroasă marfă de negoţ. Nu doar în alimentaţie se regăsea adesea uleiul de măsline.

Tratamentul multor afecţiuni, dar şi reţetele cosmetice conţineau acest ulei preţios, care deţine proprietăţi fortifiante şi revigorante. Motive suficiente ca acest remediu să fie considerat „aur lichid“. De aseemenea, lămâia s-a dovedit a fi un remediu natural eficient pentru diverse probleme de sănătate.

Bogată în vitamina C, calciu, fier, proteine, sodiu, carbohidrați și zaharuri, zeama de lămâie este eficientă în tratatea mai multor afecțiuni ușoare, precum asurile, constipația sau durerile în gât.

Cura de detoxifiere cu ulei de măsline și lămâie: cum se prepară remediul

Una dintre cele mai eficiente metode de a curăța ficatul și de a preveni apariția bolilor hepatice este să apelezi la cura cu ulei de măsline și lămâie. Combinația dintre cele două este recunoscută pentru puternicul efect de detoxifiere. Indicat este să se consume în fiecare dimineață, pe stomacul gol, următorul amestec:

-    1 lingură de ulei de măsline;

-    1 pahar cu apă călduță;

-    1 linguriță de miere (doar dacă nu suporți gustul celorlalte ingrediente);

-    1  lingură de suc de lămâie (proaspăt stors).

Află mai multe despre această cură de detoxifiere AICI

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU