Descoperire alarmantă în Marea Neagră. Mai multe specii de alge pot fi nocive pentru oameni

Descoperire alarmantă în Marea Neagră. Mai multe specii de alge pot fi nocive pentru oameni

Descoperire alarmantă în Marea Neagră. Mai multe specii de alge pot fi nocive pentru oameni şi pentru vieţuitoarele din apă. Savanţii de la Institutul de Cercetări Marine Constanţa spun că este greu să ne ferim de ele: plantele sunt invizibile cu ochiul liber şi secretă o substanţă toxică absorbită rapid de scoicile şi peştii care ajung în farfuriile noastre.

Încălzirea globală şi poluarea în creştere determină înmulţirea algelor toxice. Biologii fac acum teste serioase pentru a descoperi cât de periculoase sunt plantele microscopice.

În laboratoarele institutului, oamenii de ştiinţă pot examina acum în cel mai mic detaliu evoluţia algelor toxice din Marea Neagră. Pentru asta au izolat peste 10 milioane de celule într-o eprubetă şi le studiază.

Pe cât de gustoase sunt preparatele din peşte şi fructe de mare, pe atât de nocive pot fi pentru sănătate. O astfel de porţie delicioasă, servită la restaurant, ar putea conţine substanţe toxice, care pot provoca probleme respiratorii şi alergii. Asta dacă peştii sau midiile din farfurie au consumat anumite tipuri de alge, despre care cercetătorii spun că sunt periculoase.

VEZI MAI MULTE DETALII AICI

viewscnt

Din aceeași categorie