Descoperire arheologică valoroasă, făcută la doar câţiva kilometri de Iaşi

Descoperire arheologică valoroasă, făcută la doar câţiva kilometri de Iaşi

O descoperire arheologică extrem de valoroasă a fost făcută la doar câţiva kilometri de Iaşi! Este vorba despre un colan şi un inel, găsite de un student pasionat de istorie, care le-a şi predat muzeului. Gratis, dar cu promisiunea că atunci când vor fi expuse, numele tânărului va deveni celebru. Specialiştii spun că cele două obiecte au o vechime de aproximativ trei mii de ani.

Decoperirea a fost făcută în localitatea Miroslava de un student al Facultăţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, care este pasionat de arhitectură şi istorie. Devotat şi inspirat de misterele trecutului locuitorilor de pe aceste meleaguri, tânărul are un detector de metale cu care, în timpul liber, umblă pe câmp în căutare de comori.

Cele două piese datează din epoci diferite. Inelul aparţine epocii medievale, iar colierul este o piesă extrem de rară, din Hallstatt.

Doar două piese similare au mai fosrt descoperite pe teritoriul est-carpatic, mai exact undeva în judeţul Neamţ.

Şi tot lângă Iaşi, la Iasaiia, un alt student a descoperit un tezaur inedit. Este vorba despre un complex de 21 de statuete feminine din ceramică, vechi de 7 mii de ani.

VEZI VIDEO AICI

viewscnt

Din aceeași categorie