Este dovedit stiintific: cei care au frati sunt persoane mai bune!

Este dovedit stiintific: cei care au frati sunt persoane mai bune!

Cei care au frati sunt binecuvantati, spun cei de la www.mother.ly. Un frate este mereu acolo cand ai nevoie sa plangi pe umarul cuiva, poate substitui lipsa unui parinte, poate fi cel mai bun prieten si este mereu acolo cand ai nevoie. Si asa nu este tot, numeroase cercetari stiintifice arata ca exista multe beneficii pentru cei care au norocul sa aiba frati in viata lor.

"Segregarea de gen in copilaria mijlocie inseamna ca, copiii cu un frate au oportunitati unice de a invata cum sa interactioneze cu celalalt sex, inclusiv cu fratii lor, precum si cu colegii lor", spune Susan M. McHale , director al Institutului de Cercetari Stiintifice Sociale de la Duke.

Iata 4 motive intemeiate pentru care este minunat sa ai un frate sau sora:

Un frate te poate face mai amabil

Un studiu de la Universitatea Brigham Young din 2014 a aratat ca cei care cresc alaturi de un frate, sora, pot fi persoane mult mai simpatice. Mai mult, cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca o relatie apropiata poate promova altruismul in randul adolescentilor, n special îni randul baietilor.

"In studiul nostru, cele mai multe relatii nu sunt la fel de importante pentru baieti precum sunt pentru fete", spune co-autorul Laura Padilla-Walker, profesor la BYU. "Dar relatia frţetasca era diferita - pareau sa raporteze bazandu-se pe afectiunea fratelui la fel de mult ca fetele. Este o zona in care parintii si terapeutii ar putea ajuta cu adevarat baietii ".

Puteti ajusta abilitatile de comunicare

Cercetarile au descoperit ca surorile care au crescut cu frati dezvolta o mai buna comunicare cu barbatii decat cele care au doar surori sau au fost singurii copii. Dupa cum McHale spune, acest lucru se poate intampla deoarece fratii sunt "o sursa de informare si consiliere, pe masura ce, ca adolescenti incep sa dezvolte relatii heterosexuale".

Un frate poate scadea nivelul de stres

Când fratele tău este şi cel mai bun prieten al tău, probabil că vei simţi mai puţin stresat. Un studiu de psihologie de dezvoltare din 2011 a constatat că fiind în jurul celui mai bun prieten al tău în timpul încercărilor scade nivelul de cortizol, hormonul din organism care controlează stresul. Cu alte cuvinte: fratele tău te poate ajuta să te calmezi când totul din jurul tău se simte haotic.

Sanatatea este mult mai buna

Daca fratele tau este in forma, exista sanse mai mari sa fii si tu. Studiile sustin acest lucru. Aproape jumatate dintre persoanele care au raspuns la studiul Edelman Health Barometer au declarat ca familia si prietenii au avut cea mai mare influenta asupra stilului lor de viata si in special asupra nutritiei.

Oricare ar fi doveziile stiintifice, cei care au crescut in familii numeroase stiu cat de importante sunt relatiile de familie, chiar daca in viata adulta e posibil ca acestea sa nu mai fie atat de apropiate.

viewscnt

Din aceeași categorie