FoodPro Preloader

Faci parte din generatia Millennials? Uite la ce mare risc de sanatate esti expus

Un studiu recent, citat de Daily Mail, arata ca cei din generatia Millennials prezinta un risc urias de sanatate despre care nu se stia pana acum.

Se pare ca 96% dintre adultii cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani sunt foarte stresati, mai stresati decat generatiile precedente. In comparatie, doar 66% dintre cei de peste 55% se declara stresati in ziua de astazi. Stresul e cauza principala a hipertensiunii arteriale care poate duce la probleme majore de sanatate.

Medicii avertizeaza ca daca e sa ne luam dupa statistici, generatia Millennials are cel mai mare risc de a dezvolta hipertensiune din cauza stresului. Alte cauze ale aceste afectiuni, pe langa stres, pot fi o alimentatie saracacioasa si haotica, dar si un consum prea mare de alcool.

Daca pana acum hipertensiunea era o problema cu care se confruntau oamenii mai in varsta, este pentru prima oara cand o generatie dezvolta asemenea probleme mult mai devreme in viata.

‘Lipsta de exercitii fizice, stresul, excesul de alcool, greutatea prea mare dar si consumul mare de sare in dieta sunt doar cateva dintre problemele de stil de viata care duc la o presiune a sangelui prea mare. Millennials sunt cei mai expusi la acesti factori fata de oricare alt grup’, a declarat un medic citat de tabloidul britanic.

Un alt studiu a fost corelat cu cel despre Millennials si rezulta ca, totusi, odata cu inaintarea in varsta, nivelul stresului unei persoane tinde sa scada, in ciuda responsabilitatilor tot mai multe care se aduna, cum ar fi imprumuturile bancare de exemplu, grija fata de copii si fata de parintii in varsta.

Printre altele, medicii ne avertizeaza ca o tensiune mare poate duce la afectiuni foarte grave cum ar fi bolile de inima, infarct, stop cardiac, boli arteriale, anevrism, probleme de rinichi si multe altele.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU