Filmele marca Sergiu Nicolaescu sunt la Prima TV

Filmele marca Sergiu Nicolaescu sunt la Prima TV

Din această săptămână, Prima TV va aduce pe micile ecrane o serie de filme marca Sergiu Nicolaescu. Cu nu mai puţin de 54 de filme, 27 de coproducţii realizate şi peste un miliard de spectatori în sălile de cinema, acesta este cel mai vizionat regizor român din toate timpurile. Începând de vineri, 14 decembrie, puteţi viziona, alături de Prima TV câteva dintre capodoperele care l-au consacrat pe marele Sergiu Nicolaescu.

Cunoscut drept Steven Spielberg al României, Sergiu Nicolaescu este cel mai prolific regizor român iar cariera lui a început cu un scurt metraj, Memoria trandafirului, care a şi atras atenţia celor de la Festivalul de la Cannes (1962). Primul său succes a venit cu filmul Dacii (1966) care a şi devenit primul film românesc de succes care a adus spectatori în cinematografele din vest. Filmul Mihai Viteazul este în continuare unul dintre cele mai vizionate şi apreciate filme ale sale, în special pentru scenele sale vaste de război în care nu folosea deloc efectele speciale. De altfel, Sergiu Nicolaescu este cunoscut ca unul dintre cel mai bun regizor din istoria cinematografiei atunci când vine vorba de secvenţele de bătălii din filmele sale istorice.

Prima TV a achiziţionat mai multe filme marca Sergiu Nicolaescu astfel încât telespectatorii români vor putea vedea şi revedea filmele sale poliţiste, producţiile istorice precum şi coproducţii ale sale. Nu vor lipsi nici filmele sale mai recente, de după anul 1990. Mega-producţii precum Dacii, Mihai Viteazul, Nemuritorii vor fi difuzate la Prima TV în memoria marelui regizor şi actor român.

Primul film regizat de Sergiu Nicolaescu va fi difuzat vineri, 14 decembrie, de la ora 20.30. Este vorba de Ringul, un film mai recent al marelui regizor, din anul 1985, în care personajul principal se reîntâlneşte, după foarte mulţi ani, cu torţionarul său şi are oportunitatea să-şi ia revanşa în ringul de box. Aşadar, fiţi alături de Prima TV începând de vineri, 14 decembrie, pentru a urmări producţiile celui mai mare regizor al României.

viewscnt

Din aceeași categorie