FoodPro Preloader

Floating Island, prima natiune plutitoare va fi construita in Pacific

Orasul maritim,,Flaoting Island’’ se pare ca va avea propriul guvern si propria criptomoneda, numita ,,Vayron’’.,,Floating Island’’ este un program pilot in parteneriat cu guvernul Polineziei Franceze, iar finantatorul este fondatorul PayPal, Peter Thiel. In cadrul proiectului vor fi construite 300 de case, hoteluri, restaurant, dar si birouri.

Prima natiune plutitoare independenta din lume va fi lansata in anul 2022 in Oceanul Pacific aproape de Insula Tahiti. Investitia proiectului se ridica la 37 de milioane de lire sterline.

Potrivit Daily Mail, Nathalie Mezza-Garcia, politolog si cercetator al Proiectului ,,Insula plutitoare’’, declara ca locuitorii insulei vor fi liberi de "influente geopolitice si probleme comerciale" si ar putea intr-o zi sa gazduiasca refugiatii

Proiectul este finanțat prin donații filantropice prin intermediul Institutului Seasteading și Frontierele Albastre, care vinde jetoane de criptocurrency Varyon.

"Este important ca acest proiect sa fie analizat in Insulele Polineziene, aceasta fiind regiunea in care terenul se odihneste pe corali si va disparea odata cu cresterea nivelului marii", a spus Mezza-Garcia.

Structurile insulei vor avea "acoperișuri verzi" acoperite cu vegetatie, iar constructia va folosi bambusul local, fibra de nuca de cocos, lemnul si metalul reciclat si plasticul.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU