Fumatorii trebuie sa stie asta! A mai cazut un mit despre tigari

Fumatorii trebuie sa stie asta! A mai cazut un mit despre tigari

Studiile recente au aratat un lucru mai putin stiut despre fumat. Daca pana acum se credea ca fumatorii simt mai putin nevoia sa manance din cauza tigarilor, cercetarile au aratat ca din contra, orice fumator consuma cu cel putin 200 de calorii in plus pe zi.

Universitatile Yale si Fairfield din Connecticut au facut un studiu comparat despre consumul zilnic de calorii al fumatorilor si nefumatorilor.

Daca pana acum toata lumea care se lasa de tigari isi imagina ca se va ingrasa, studiile ne arata exact opusul. Un fumator normal mananca cu cel putin 200 de calorii in plus pe zi.

Chiar daca pe moment scad apetitul de mancare, tigarile nu ajuta la scaderea in greutate, arata studiul facut pe aproximativ 5300 de oameni. Cei care fumeaza mananca mai putin, insa mai nesanatos, totalizand un plus de 0.23 calorii pentru fiecare gram de mancare ingerat.

O alta teorie spune ca cei care fumeaza sunt persoane mai putin interesate de starea lor generala de sanatate, asa ca dau foarte putina atentie la ceea ce mananca. Ei mananca mai putine fructe si legume decat un nefumator.

„Fumatorii au diete care sunt ridicate in densitatea energetica, adica ei consuma cantitati mai mici de mancare dar care contin un numar mult mai mare de calorii. Tendinta este ca fumatorii sa consume si mai mult alcool decat ceilalti, dar si sa faca sport putin”, a spus autorul studiului,Dr Jacqueline Vernarelli, citat de Daily Mail.

viewscnt

Din aceeași categorie