Permisul auto, şi mai greu de obţinut

Permisul auto, şi mai greu de obţinut

În România, permisul de conducere este tot mai greu de obţinut. În multe judeţe din ţară, candidaţii pot susţine examenul abia după şase luni de la terminarea cursurilor. Reprezentanţii poliţiei dau vina pe pandemie pentru timpii mari de aşteptare, însă şcolile de şoferi spun că numărul de examinatori e insuficient.

Deprinderile obţinute de cursanţi în cele 30 de ore de şofat alături de instructor se pierd în lipsa practicii constante. Timpii mari de aşteptare de la terminarea şcolii auto până la examen contribuie din plin la eşecul celor care aspiră la statul de şofer cu acte în regulă.

Cei mari timpi de aşteptare se înregistrează în judeţele Suceava, Hunedoara sau Neamţ. Aici un viitor şofer poate aştepta chiar şi jumătate de an să dea examenul auto după absolivirea cursurilor de profil. Ca să nu uite ce au învăţat, elevii plătesc ore suplimentare.

Oficial, examinarea în paşi de melc este cauzată de pandemie. Suceava este un caz aparte. În acest judeţ, aproape toţi angajaţii direcţiei de permise auto au fost suspendaţi după ce au fost implicaţi într-un uriaş dosar de corupţie.

În România, doar unu din trei persoane care susţine examenul de obţinere a permisului şi obţin documentul care le permite să şofeze legal pe drumurile publice. În 2020, numărul celor care au susţinut testele organizate de poliţiei sa ridicat la 330 de mii.

viewscnt

Din aceeași categorie