Iti cauti fostul sau fosta pe Facebook? Uite ce spune acest gest despre personalitatea ta

Iti cauti fostul sau fosta pe Facebook? Uite ce spune acest gest despre personalitatea ta

Cercetatorii au gasit un subiect foarte arzator despre care sa faca un studiu aprofundat: ce inseamna atunci cand iti caut fostele iubiri pe facebook. Ei au studiat comportamentul pe retelele de socializare a peste 700 de subiecti adulti.

Ca sa nu va tinem prea mult pe jar, va spunem din start ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei care isi cauta fostii parteneri pe facebook tind sa fie instabili in actuala lor relatie, nesiguri pe ei si simt nevoia de atasament.

Mai mult, cei instabili emotional care tind sa isi caute fostii parteneri pe Facebook mai au si obiceiul de a publica si posta pe internet prea multe informatii din viata lor personala, au mai aratat concluziile studiului.

Cunoscuta si sub denumirea de ‘stalking’, cautarea fostilor parteneri sau partenere pe Facebook e un obicei destul de obisnuit in randul tinerilor din ziua de azi. Concluziile unui studiu citat de Daily Mail au aratat insa ca tind sa faca pentru o perioada mai lunga de timp acest lucru persoanele nesigure pe ele.

Persoanele nesigure si cu un nivel crescut de anxietate tind sa faca acest lucru si mai mult, ele tind sa se compare cu ceilalti pe care ii urmaresc pe Facebook, acest lucru facandu-le si mai mult rau.

‘Studiul nostru incearca sa afle in ce fel oamenii interactioneaza in mod problematic pe site-ul de socializare. Rezultatele obtinute de noi au aratat ca persoanele care experimenteaza probleme emotionale tind sa umple acest gol de atasament prin Facebook. Cu toate astea, studiul nostru trebuie sa admitem ca are limitarile sale si nu a gasit neaparat o relatie cauza-efect intre comportament si site-ul de socializare’ a declarat cercetatorul care a condus studiul, citat de Daily Mail.

‘Un alt punct negativ al studiului este faptul ca datele colectate sunt in urma unor chestionare aplicate mai multor persoane si nu in urma studierii comportamentului propriu zis al lor in mediul online’, a mai spus cercetatorul.

viewscnt

Din aceeași categorie