FoodPro Preloader

Mallorca si Ibiza interzic consumul nelimitat de alcool

 In resorturile all-inclusive din insule nu se va mai gasi strop de bautura la liber, incepand cu anul 2020

Mallorca si Ibiza, doua dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din lume, impun reguli noi pentru turisti. Consumul nelimitat de alcool va fi interzis, incepand cu anul 2020, in toate resorturile all inclusive din insule. Este o masura pe care Guvernul Balearelor vrea sa o aplice pentru a pune capat comportamentului anti-social al celor care beau prea mult.

Guvernul Balearelor a trimis in avans o notificare in acest sens agentiilor de turism si operatorilor de turism din Marea Britanie si Germania. Scrisorile au fost trimise Asociatiei Agentiilor de Turism Britanice si Asociatiei Germane de Calatorii (DRV).

Potrivit Daily Mail, seful de turism din Baleare declara ca intentioneaza sa puna in aplicare noile reguli, care vizeaza consumul de alcool gratuit de catre turisti, numai in timpul orelor de masa. Acesta ramanand valabil doar prin serviciul oferit de chelnerii resortului.

Singura concesiune oferita este ca modificarile nu vor intra in vigoare inca doi ani. Astfel, operatorii de turism vor avea timp suficient pentru a incheia noi oferte de cazare cu hotelurile si pentru a-si schimba brosurile si ofertele.

Acest lucru se datoreaza faptului ca departamentul de turism recunoaste ca multi operatori au semnat deja contracte pentru anul 2019.

,,Considerand ca acest lucru este o problema de sanatate publica, noua lege va limita consumul de alcool liber la orele de masa (pranz si cina). In plus, serviciul de free bar (unde turistii pot consuma fara limita) va fi eliminat: bauturile alcoolice putand fi servite numai de personalul hotelului.’’a declarat Departamentul Turismului din Mallorca si Ibiza.

"Alte modificari privind hotelurile all-inclusive sunt interdictia pentru tacamuri de unica folosinta, pentru a reduce deseurile din plastic si pentru a proteja mediul inconjurator".

Guvernul Balearelor spune ca schimbarile vor trebui sa fie acoperite de o noua legislatie, iar acest lucru va fi realizat anul viitor.

Hotelierii se tem ca represiunea impotriva hotelurilor all-inclusive le vor scadea zerourile din conturi, va reduce competitivitatea si va ameninta locurile de munca.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU