FoodPro Preloader

Mariah Carey a fost diagnosticata cu o boala psihica. Primele declaratii ale artistei

Cantareata americana Mariah Carey, in varsta de 48 de ani, a vorbit pentru prima data despre boala cu care a fost diagnosticata, in 2001. Carey a marturisit ca sufera de tulburare bipolara si a dezvaluit ca urmeaza un tratament medicamentos, dupa o lunga perioada in care a refuzat sa accepte ca sufera de o boala atat de grava.

Cantareata a acordat un interviu revistei „People”, in care vorbeste pentru prima data despre acest lucru. Ea a marturisit ca a fost diagnosticata in 2001 cu tulburare bipolara de gradul II, dupa ce a fost internata in spital, in urma unei caderi psihice. Aceasta a declarat de asemenea ca pana de curand nu a dorit sub nicio forma sa recunoasca faptul ca se confrunta cu aceasta problema si a facut tot ce i-a stat in putinta ca nimeni sa nu afle despre aceasta problema a sa. „Pur si simplu nu am vrut sa cred. Pana de curand, am trait in negare si izolare si m-am temut mereu ca cineva va afla si ma va expune. A fost o adevarata povara pentru mine si nu am mai putut face fata, asadar, am decis sa cer ajutor si sa urmez un tratament”, a spus Mariah Carey.

Tulburarea bipolara II este foarte dificil de diagnosticat si se manifesta in general prin stari depresive, care duc la iritabilitate, insomnie, precum si hiperactivitate. Diferenta dintre tulburarea bipolara de gradul I si cea de gradul II este ca persoanele care sufera de cea din urma nu experimenteaza episoade maniacale.

„Multa vreme am crezut ca sufar de tulburari ale somnului. Munceam foarte mult, eram irascibila si imi era mereu teama sa nu ii dezamagesc pe cei din jur. Episoadele mele depresive erau caracterizate printr-o stare de energie scazuta si momente in care ma simteam foarte singura, trista si vinovata”, a mai spus artista.

In anul 2001, Carey a fost supusa unui tratament psihiatric dupa ce a avut o cadere nervoasa si o tentativa de sinucidere, pe care reprezentantul artistei a negat-o la momentul respectiv.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU