Mit sau realitate? Aspirina face rau sau bine daca este luata preventiv? Afla tot ce trebuie sa stii

Mit sau realitate? Aspirina face rau sau bine daca este luata preventiv? Afla tot ce trebuie sa stii
Multe persoane considera ca aspirina luata preventiv face bine, insa cercetatorii le dau teoria peste cap. Administrarea unor doze mici de aspirina, in fiecare zi, pentru a preveni un atac cardiac la persoanele care nu sufera de afectiuni cardiovasculare face mai mult rau decat bine.

Constatarea a fost facuta in urma unui studiu publicat in Archives of Internal Medecine, realizat de cercetatori de la Universitatea St. George din Londra, care a avut la baza datele colectate in urma a noua cercetari clinice la care au participat 100.000 de persoane.

Chiar daca administrarea aspirinei zilnic, in doze mici, a dus la o scadere cu 10% a riscului de a suferi de o boala cardiovasculara, aceasta nu a determinat si o scadere notabila a deceselor cauzate de un accident cardiovascular sau de cancer, avand in schimb alte efecte secundare.

Astfel, riscul de hemoragii interne ce pun in pericol viata unui pacient a crescut cu 30% in urma administrarii zilnice a aspirinei.

Concluzia studiului a fost ca riscurile sunt mai mari decat beneficiile la pacientii cu o stare de sanatate buna, care nu au fost diagnosticati cu vreo boala cardiaca, dar care iau zilnic aspirina in doze mici.

Afla mai multe pe Lyla.ro
viewscnt

Din aceeași categorie