Obiceiul banal care poate sa ne prelungeasca viata – Ce recomanda specialistii

Obiceiul banal care poate sa ne prelungeasca viata – Ce recomanda specialistii

Un obicei aparent banal poate sa ne prelungeasca viata si sa ne ofere o stare de sanatate mult mai buna. Somnul de dupa-amiaza ne poate schimba dispozitia dar ne poate ajuta si sa traim mai mult.

Pentru a nu periclita insa somnul de noapte, ideal este sa atipim in timpul zilei cel mult 20 de minute, in fiecare zi. Specialistii sustin ca 20 de minute cu ochii inchisi pot aduce beneficii fantastice sanatatii.

Acest obicei reduce riscul de a face atac de cord, diminueaza tensiunea sangelui si are multe alte beneficii conform unei cercetari efectuate la Aklepieion General Hospital in Voula, Grecia si citat de BBC.

Directorul medical al The Sleep School, dr Guy Meadows, sustine ca somnul de dupa amiaza este inscris chiar in adn-ul nostru si trebuie sa respectam ceea ce corpul ne cere. Specialistul recomanda sa facem tot posibilul sa atipim dupa amiaza cate 20 de minute, chiar si la munca sau la scoala daca avem un loc unde putem sa ne odihnim putin. Beneficiile sunt mai mari decat am putea sa ne inchipuim.

Mai in gluma mai in serios specialistul spune ca pe timp de vara putem face asta chiar in parc, pe o banca sau pe iarba. Chiar daca nu dormim in adevaratul sens al cuvantului, 20 e minute cu ochii inchisi ajuta foarte mult sa ne relaxam.

Specialistii spun ca daca incercam sa dormim putin dupa amiaza si nu avem acest obicei in mod normal, ideal e sa punem ceasul sa sune peste 20 de minute pentru ca riscam sa cadem intr-un somn adanc ce se va prelungi si va periclita odihna de noapte.

Dupa mai multe zile in care ne obisnuim organismul sa doarma doar 20 de minute dupa amiaza corpul se va invata si nu vom mai avea nevoie nici macar de aceasta alarma.

viewscnt

Din aceeași categorie