Pastila antistres sub forma de text. O aplicatie 100% romaneasca

Pastila antistres sub forma de text. O aplicatie 100% romaneasca

Daca credeati ca stresul are rezolvare in cabinetul medicului psiholog, acesta este un adevar pe jumatate! Intr-adevar psihologul ne descurca itele incurcate, dar nu in cabinet, ci cu ajutorul unei aplicatii.

PsyPills este aplicatia antistres care promite sa ne fie de ajutor in cele mai dificile momente. A fost creata de un grup de psihologi de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, iar aplicatia costa numai 0,99 de dolari, asta pentru a si-o permite toata lumea.

‘’Pastila antistres sub forma de text’’poate fi instalata pe telefonul mobil ca oricare alta aplicatie. Odata deschisa, utilizatorul va trebui sa selecteze dintr-o lista de cuvinte care descriu stari emotionale, pe cea in care se regaseste. Pe baza acestei selectii, PsyPills poate stabili nivelul de stress si propune reteta. Cum metoda nu este una clasica si schema de tratament este atipica si vine sub forma unor texte, care se potrivesc fiecare stari in parte. ‘’Pastilele psihologice’’vizeaza reglarea emotionala, astfel ca emotiile negative sunt canalizate spre rezolvarea problemei, ca intr-un final sa ne induca starea de bine. Mai mult, persoanele care au nevoie de indrumare constanta o pot face stabilind o alarma, asa aplicatia va trimite ‘’pastila’’pe telefonul utilizatorului la ora la care trebuie citita

Poate parea un pic ciudat, insa specialistii spun ca aplicatia trateaza depresia, anxietatea, chiar agresivitatea.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax, Psypills apare intre primele 50 de aplicatii din Romania dedicate stilului de viata.

Aplicatia academica, dezvoltatata de psihologii Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie din Universitatea ‘’Babes-Boylai’’, este disponibila in limbile romana si engleza.

‘’PsyPills poate fi utilizata in servicii clinice, terapie autoadministrata (cu monitorizare terapeutica), psihoeducatie, dar si in cercetare’’, se mai arata in comunicat. Aplicatia pune la dispozitie si un demo gratuit pentru scopuri educationale sau de cercetare.

viewscnt

Din aceeași categorie