Prima TV sărbătoreşte româneşte pe 1 Decembrie

Prima TV sărbătoreşte româneşte pe 1 Decembrie

Ediţiile speciale Focus aduc în faţa telespectatorilor parada militară de la Arcul de Triumf şi Alba Iulia , un documentar despre Marea Unire, ediţii speciale ale emisiunilor Starea naţiei şi Mama mea găteşte mai bine şi două filme de referinţă ale cinematografiei româneşti, toate acestea în programul special de Ziua Naţională de la Prima TV.

De la ora 08.45 programul special de Centenar de la Prima TV începe cu o ediţie Focus moderată de Marius Saizu. Invitaţi vor fi Ion M. Ioniţă - redactor şef Historia şi istoricul Mihaela Simina. În cadrul acestei editii se va difuza documentarul Oamenii unirii si destinele lor. Este vorba despre o înşiruire de portrete ale celor mai importante personalitati care au făcut Marea Unire, printre care Regele Ferdinand, Regina Maria, I.C Brătianu, Ecaterina Teodoroiu şi eroul necunoscut. Documentarul va spune povestea cu date mai puţin ştiute despre cine sunt, ce au făcut şi ce s-a întâmplat cu aceste personalităţi după 1 Decembrie 1918. De la ora 10.00 reporterii Focus vor fi la Arcul de Triumf unde vor relata de la faţa locului despre parada militară de Centenar. Ei vor oferi telespectatorilor imaginea completă a acestei desfăşurări de forţe, unde peste 4.000 de militari vor trece pe sub Arcul de Triumf. De la ora 16.00, reporterii Focus vor fi şi la Alba Iulia de unde nu vor lipsi transmisiunile directe din locul în care s-a înfăptuit Marea Unire, de la 1918.

La ora 17.00 pe telespectatorii Prima TV îi aşteaptă o ediţie specială Starea naţiei în care Dragoş Pătraru va face o analiză în stil propriu a Centenarului. Ediţia de sâmbătă are un invitat deosebit, Anastasia Ciobanu, o fetiţă de 8 ani cu un talent excepţional de a cânta muzică populară. Dragoş şi Anastasia vor sta de vorbă despre România trecutului, prezentului şi viitorului. Nici cuvântul poporului nu va fi ignorat de 1 decembrie în Starea naţiei pentru că, în rubrica Vax Populi românii vor fi întrebaţi despre cum am fost, cum suntem şi cum vom fi ca neam, ca naţie.

Românii ştiu să celebreze cei 100 de ani cu bucate alese care cu siguranţa nu vor lipsi de pe mese, chiar de Centenar. Tocmai de aceea Horia Vîrlan şi Valentin Sanfira aşteaptă să binedispună telespectatorii, în show-ul culinar Mama mea găteşte mai bine. De la 19.30 concurenţii din această ediţie specială au de gând să îl impresioneze pe maestrul Horia Vîrlan cu preparate tradiţionale româneşti. Echipele ce vor concura contracronometru în ediţia de sâmbătă sunt formate din Doiniţa Nistor împreună cu fiica ei, Andrada şi Marcela Chira, însoţită de fiul ei, Alexandru. Familia Nistor va găti în emisiune varză călită cu ciolan, în timp ce Marcela şi Alexandru vor găti fasole bătută cu cârnaţi, o mâncare tare îndrăgită de toţi românii. Aşadar, Prima TV vă invită sâmbătă, 1 decembrie, de la 19.30, să urmăriţi show-ul culinar Mama mea găteşte mai bine, pentru a aduce spiritul românesc şi în bucătăriile telespectatorilor.

În programul special de Ziua Naţională, Prima TV difuzează şi două dintre cele mai apreciate filme româneşti. De la 13.30 “Iarna bobocilor”, cu o distribuţie de cinci stele, Florina Cercel, Emil Hossu, Marin Moraru, Draga Olteanu Matei şi Sebastian Papaiani, iar de la 23:00 intrăm în atmosfera plină de istorie a Moldovei care trebuie să se apere de cotropitorii turci, cu filmul „Ştefan cel Mare”.

viewscnt

Din aceeași categorie