Scortisoara, aliatul de nadejde in gradina. 6 motive pentru care ar trebui sa utilizati acest condiment si in afara bucatariei

Scortisoara, aliatul de nadejde in gradina. 6 motive pentru care ar trebui sa utilizati acest condiment si in afara bucatariei

Aroma de scortisoara declanseaza valuri de nostalgie. Modul in care aroma puternica a acestui condiment a umplut întreaga camera este ceva pe care niciunul dintre noi nu il poate uita. De-a lungul anilor, pe masura ce ati continuat sa consumati scortisoara, ati realizat ca acest condiment special nu este doar foarte gustos, ci si foarte sanatos. Beneficiile scortisoarei sunt multe si pot fi vazute chiar si in gradina.

1. Indeparteaza furnicile

Furnicile sunt o sursa majora de neplaceri in gradina, deoarece acestea sunt cunoscute pentru ca mananca din frunze. Daca ati fost invadati de furnici trebuie sa stiti ca le puteti tine deoparte cu scortisoara presarata din loc in loc.

2. Luptele fungice

Ciuperca este un alt factor care perturba cresterea normala a plantelor. Intr-o astfel de situatie, una dintre cele mai usoare cai de a stopa daunele este sa utilizati scortisoara. Puteti pune pulbere din acest condiment sau diluat cu apa si stropita planta din abundenta. Ciuperca va disparea, iar plantele dumneavoastra vor inflori fara probleme.

3. Protejeaza rasadurile

La fel ca si un copil, rasadurile unei plante sunt, de asemenea, foarte delicate. Ca rezultat, trebuie protejate de conditii meteorologice dificile, ciuperci si o serie de alte boli ale plantelor. Trebuie, de asemenea, sa va asigurati ca rasadurile nu putrezesc din cauza umiditatii excesive. Proprietatile antifungice si antibacteriene ale scortisoarei au grija de toate acestea.

4. Ajuta la altoire

Cei care se ocupa de gradinarit sunt constienti de rolul pe care il au altoirea şi taierea in procesul de reproducere a plantelor. Este evident ca atunci cand o parte a unei plante este detasata de corpul sau original va fi mai slaba. Intr-o astfel de situatie, ceea ce puteti face este sa scufundati planta in scortisoara inainte de a o replanta. Acest lucru va asigura ca plantele dumneavoastra cresc mai puternice.

5. Revigoreaza plantele bolnave

Ca si orice alte fiinte vii, plantele se pot rani. Spre deosebire de majoritatea celorlalte fiinte vii, plantele se si recupereaza foarte repede si cu putina dragoste, ingrijire si atentie din partea noastra. Stropiti planta cu scortisoara timp de 4, 5 zile, si veti vedea o imbunatatire in aspectul general al plantei.

6. Tine tantarii departe

Acest punct nu este doar benefic pentru plantele din gradina, ci si pentru dumneavoastra. Tantarilor nu le place mirosul intepator de scortisoara, prin urmare daca presarati o cantitate buna de pudra de scortisoara pe langa plante, insectele se vor indeparta.

viewscnt

Din aceeași categorie