FoodPro Preloader

Secretul fericirii: traiul in marile metropole! Oare ritmul alert ne implineste?

Chiar daca fericirea este un termen cu atatea definitii si in cautarea caruia suntem adesea, cel mai probabil ne gandim ca am putea ajunge la ea traind intr-un coltisor de lume retras.

Nici pe departe de adevar nu suntem. Potrivit specialistilor, citati de Daily Mail, secretul fericirii consta in traiul la oras. Stilul de viata cu ritmuri alerte si mereu pe ultima secunda par a fi fundalul perfect pentru a ne simti impliniti. Iata de ce mari metropole precum New York, Londra, Barcelona sunt ideale pentru a ne simti multumiti de viata sau programul incarcat. Cumva, stilul de viata, extrem de ocupat, devine o carte de vizita pentru ‘’omul de succes’’. De asemenea, oamenii ocupati sunt vazuti adesea ca parinti devotati, profesionisti, oameni de cariera, etc.

Dar asta nu este tot, studiul arata ca oamenii din marile orase chiar sunt mai fericiti decat cei din locurile rurale, de exemplu.

Daca va gandeati pana acum ca fericirea voastra insemna mutatul pe o plaja pustie, ar trebui sa va reorientati catre un oras mai mare.

Potrivit aceleiasi surse citate mai sus, Dr. Jeanette Bicknell de la Universitatea York din Toronto sustine ca oamenii care au mereu de facut ceva, gestioneaza mult mai bine timpul lor. Asa ca, satisfactia lucrului facut nu intarzie sa apara, spre deosebire de ‘’norocosii’’care se desfata doar cu apusuri exotice.

Opinie care sta sa contrazica parerile specialistilor de pana acum, care asociau stresul ori anxietatea cu programul incarcat si lipsa timpului pentru a ne duce la bun sfarsit sarcinile.

Cu toate acestea, pentru a-si sustine ideea, dr. Bicknell a analizat ritmul vietii in oraselen 31 de tari din intreaga lume. Acest ritm de viata al unui oras fiind semnificativ legat de bunastarea sociala, psihologica si fizica a locuitorilor sai.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU