FoodPro Preloader

Știai asta despre morcovi?

„Daucus carota“, după denumirea științifică, sau „rădăcina dulce“, după cea populară, morcovul este una dintre cele mai apreciate legume de la noi. Datorită gustului dulce și al proprietăților benefice pentru sănătate, acesta este folosit și consumat de peste 2.000 de ani.

Inclus în categoria superalimentelor, morcovul este o sursă prețioasă de vitamine și minerale, fiind recomandată în dietele pentru întărirea sistemului imunitar, combaterea anemiei, îmbunătățirea vederii și tratamentul afecțiunilor hepatice. Consumul frecvent de morcovi ajută și la prevenirea bolilor cardiovasculare și chiar a cancerului, potrivit studiilor.

Întărește oasele și protejează ficatul

Zeci de soiuri de morcovi se cultivă în toată lumea, iar culorile lor variază de la portocaliu intens până la galben și alb, dar îl poți găsi și colorat în mov. Cei în nuanța portocalie sunt recomandați în medicina naturistă, deoarece au în compoziție o cantitate mai mare de betacaroten.

Acesta este un antioxidant esențial care se transformă în vitamina A în timpul digestiei. Substanță care protejează în special ficatul, vitamina A favorizează și eliminarea toxinelor din corp. Pe lângă vitamina A, care menține sănătatea ochilor, morcovul conține vitamina K, o substanță care protejează și întărește sistemul osos.

Curăță colonul

În fruntea calităților medicinale pe care le are morcovul se numără principiile active antianemice, remineralizante, tonice, care reglează flora intestinală și scad tensiunea arterială.

De asemenea, morcovul grăbește cicatrizarea rănilor, combate diareea și, în același timp, acționează eficient și în caz de constipații. Fibrele din morcovi curăță intestinul gros și elimină paraziții, fiind și un bun vermifug. Se bea aproximativ 100 de ml de suc pe zi, în cure de câte 21 de zile, pentru a scăpa de viermii intestinali, inclusiv de tenii.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU