Superstitii si obiceiuri de Martisor. Ce sa faci cu snurul alb-rosu la sfarsitul lunii

Superstitii si obiceiuri de Martisor. Ce sa faci cu snurul alb-rosu la sfarsitul lunii

Martisorul este un simbol al primaverii despre care se spune ca aduce bunastare si noroc, mai ales in dragoste, tuturor fetelor care-l poarta asa cum spun obiceiurile stravechi.

Mai multe superstitii si obiceiuri de Martisor spun ca fetele care poarta snurul alb-rosu vor fi ferite de blesteme si deochi. Iata cum se respecta datinile in diverse zone ale tarii.

Superstitii si obiceiuri de Martisor: spalatul cu apa de ploaie

De Martisor, fetele nemaritate care se spala cu apa adunata de pe frunzele fragilor din padure se vor marita in anul respectiv, spune o superstitie din zona Banatului, conform bewoman.ro.

Un alt obicei de 1 Martie, de data aceasta din Bihor, spune ca, pentru a fi frumoase si sanatoase, fetele trebuie sa se spele cu apa de ploaie.

Superstitii si obiceiuri de Martisor: martisorul trebuie purtat mult timp

De asemenea, domnisoarele trebuie sa poarte martisoarele pana cand infloresc primii trandafiri sau ciresi. Fetele din Dobrogea poarta martisorul pana la venirea berzelor, dupa care il arunca spre cer.

 

Superstitii si obiceiuri de Martisor: martisorul se agata la poarta


Martisorul este considerat un protector impotriva blestemelor si a gandurilor rele, astfel ca fetele din Transilvania care respecta obiceiurile stravechi agata snurul alb-rosu la poarta sau la fereastra.
viewscnt

Din aceeași categorie