FoodPro Preloader

Tarom, cea mai sigura companiei aeriana din Romania. Iata cum arata analiza Flight Refund

Calatoriti des cu avionul? Atunci, urmatoarea stire va va da motive intemeiate sa alegeti compania aeriana nationala TAROM ca mijloc de transport.

S.C. Transporturile Aeriene Romane S.A. (TAROM) s-a situat pe locul intai din punctul de vedere al numarului de curse cu incidente raportat la volumul total al zborurilor. 1,2 incidente la 100 de zboruri, arata o analiza Flight Refund, o companie specializata in obtinerea despagubirilor pentru pasageri.

Conform datelor colectate de Flight Refund, au fost luate in considerare sase companii aeriene ce opereaza in Romania. Acestea sunt: TAROM, Lufthansa, Czech Airlines, LOT, British Airways si Air France.

Studiul a fost efectuat intre lunile ianuarie-august 2018, companiile inregistrand un total de 981.189 de zboruri si un procent mediu de incidente de 2,9%.

Cele mai sigure si de incredere companii, ce se afla cu mult sub aceasta medie, s-au TAROM, cu 1,2%, Czech Airlines (1,6%), British Airways (2%) si Lufthansa (2,6%).

La polul opus s-a clasat Air France,inregistrand un procent peste medie, de 4,6% incidente la 100 de zboruri.

Important de precizat este ca, o alta analiza a celor de la Flight Refund arata ca, in Romania, companiile traditionale au inregistrat mult mai multe incidente de zbor fata de companiile low-cost.

In anul 2017, companiile aviatice au inregistrat un procent de 0,42% din totatul de zboruri. In cazul transportatorilor low-cost, acesta a fost de numai 0,22%.

"Numarul curselor aeriene din Europa creste cu rapiditate, iar infrastructura ramane in urma acestei evolutii. In acest context, ne asteptam ca numarul incidentelor sa creasca. Pasagerii au dreptul la compensatii de pana la 600 de euro daca incidentul este imputabil liniei aeriene. Serviciul online Flight Refund ajuta acei calatori al caror zbor a intarziat mai mult de trei ore, a fost anulat sau in cazul in care li s-a interzis imbarcarea in mod nejustificat. Din pacate, mai putin de 5% din calatori isi cunosc drepturile", a declarat Aniko Bolyo, general manager Flight Refund..

Serviciul Flight Refund a fost infiintat in anul 2012 in Ungaria si, in ultimii ani, s-a extins in intreaga Europa. Incepand cu anul 2016, compania are clienti din Romania, Cehia, Slovacia, Polonia, Franta, Portugalia si Spania. La o simpla accesare online, inregistrarea pe site-ul companiei se poate face in 14 limbi.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU