Tenul tau si-a pierdut stralucirea? Iata 3 masti naturale care te ajuta sa ai un ten perfect

Tenul tau si-a pierdut stralucirea? Iata 3 masti naturale care te ajuta sa ai un ten perfect

Poluare, nopti nedormite, alimentatie dezechilibrata, produse cosmetice, toate acestea isi pun amprenta asupra tenului nostru intr-un mod negativ. Asa ajungem sa ne trezim cu probleme ale tenului. Acesta devine tern, ne confruntam cu acne, puncte negre si o piele vizibil obosita, lipsita de vitalitate. Insa, nu totul este pierdut! Ce puteti face in astfel de cazuri? Salonul cosmetic nu este intotdeauna alegerea numarul 1, salvarea pielii noastre vine si de la ingrediente naturale, pe care le gasim prin bucatarie.

Iata 3 masti naturale care promit sa ne redea stralucirea pierduta:

Masca cu avocado si miere

Stresul este cel mai mai inamic al pielii noastre. Dar avem solutia? Masca cu avocado onctuos si miere hranitoare pe care o puteti pregati acasa. Potrivita tuturor tipurilor de ten, aceasta masca nu va intarsia sa isi faca efectul, indifferent de problemele pe care le are tenul.

De ce ai nevoie?

½ avocado

¼ cana de ovaz

2 linguri de miere

1 lingurita de suc de lamaie

Cum o prepari?

Avocado se paseaza pana devine piure(ideal cu o lingura de lemn), apoi se adauga ovazul, mierea si sucul de lamaie. Se amesteca bine si apoi se poate aplica, in strat generos, pe fata si decolteu.

Timp de utilizare

Totul se intampla in 15 minute, dupa care, cu miscari circulare, veti face un masaj delicat ca ovazul sa curate pielea, apoi se clateste fata. Urmatorul pas este sa aplicati crema obisnuita de fata, adecvata tipului de ten.

Beneficii

Avocado, pe langa faptul ca este delicios, are si o multime de vitamine si minerale benefice pentru organismul nostru atat la exterior cat si la interior. Datorita antioxidantilor pe care ii contine precum betacaroten, zeaxantin si luteina ne protejeaza pielea de elementele nocive din mediu. Are, de asemenea, vitamin C, care este recunoascuta pentru stimularea colagenului. Tot avocado contine vitamine E si astfel ne repara ceea ce a stricat soarele. Mierea este un elixir pentru pielea noastra, o hidrateaza si ii furnizeaza o multime de vitamine.

Masca cu mere si tarate

A doua masca, cu ingrediente 100% naturale, se face din mere si tarate. Doua ingredient la indemana, pe care le avem mereu in bucatarie si la care adaugam un strop de miere.

De ce ai nevoie?

jumatate de mar

o lingurita de miere

2 linguri de tarate maruntite

Cum o prepari?

Marul se da pe razatoarea cea mai fina si se amesteca, intr-un bol, cu mierea si cele 2 linguri de tarate. La fel ca si la prima reteta, acesta masca se poate aplica pe fata si decolteu, chiar si pe spate, daca va confruntati cu o explozie de mici cosuri.

Timp de utilizare

Timpul ideal pentru, aproape orice masca nu depaseste 30 de minute, suficient ca pielea sa beneficieze de nutrientii din masca.

Beneficii


Aceasta masca va reda pielii supletea, stralucirea si o va face catifelata. Taratele vor avea grija sa exfolieze delicat, iar marul va regenera straturile agresate si va va conferi un aspect intinerit( aproape ca un lifting). Vrei o piele supla, stralucitoare si catifelata? Atunci trebuie sa incerci o data pe saptamana masca din mere si tarate. Taratele iti vor exfolia delicat pielea, curatand-o de impuritati, in timp ce merele vor contribui la regenerarea ei si la conferirea aspectului reintinerit.

Masca cu ou, miere si lamaie

Oul este un superalimentat, la fel cum este si miere, iar lamaie este recunoscuta ca da stralucire si este un ingredient nelipsit din cosmeticele dedicate tipului mixt sau gras.

De ce ai nevoie?

1 ou crud

1 lingura de miere

1 lingura de zeama de lamaie

Cum o prepari?

Se amesteca bine toate ingredientele, in ordinea de mai sus, pana se obtine o pasta omogena. Cu aceasta va puteti juca in voie pe fata, decolteu, chiar intregul corp, in afar de zona ochilor, care poate fi protejata cu o crema speciala destinata acestei zone.

Timp de utilizare

Ca sa isi faca efectul, iar pielea sa extraga elementele nutritive, veti astepta 30 de minute, dupa care puteti clati fata cu apa calduta.

Beneficii

Ultima masca pe care o propunem lasa tenul fin si catifelat precum pielea de bebelus. Si aveti nevoie de doar 3 ingrediente! Lamaia are efect de albire si este o sursa buna de vitamin C, naturala care poate repara celulele. De altfel, orice urma de pata, puncte negre, pori dilatati si cicatrici vor disparea in timp. Mierea hraneste pielea acolo unde are nevoie, dar are si efect antimicrobian. In antichitate, mierea era folosite pentru a vindeca ranile, iar produsele stupului si astazi isi gasesc intrebuintari cosmetice cu efecte uimitoare. Iar oul va conferii pielii acel aspect catifelat.

Avand ingredient natural, aceste masti trebuie folosite timp indelungat pentru efecte vizibile ca si cum ati fi iesit dintr-un salon cosmetic.

viewscnt

Din aceeași categorie