FoodPro Preloader

Thailanda isi inchide plajele! Turistii vor avea accesul restrictionat in Golful Maya pe o perioada nedeterminata

Plaja thailandeza Maya, renumita ca destinatie turistica si in lumea cinematografiei, se inchide pe o perioada nedefinita, deoarece pestii si recifele au nevoie de mai mult timp pentru se reface.

Maya, aflata pe insula Phi Phi Leh din Marea Andaman, a fost inchis din iunie, insa autoritatile anunta ca interdictia vizitatorilor va continua si pe viitor.

Golgul Maya a promovat turismul zeci de ani si este una dintre cele mai faimoase plaje din Thailanda. La inceputul acestui an s-a estimat un numar de pana la 5.000 de turisti pe zi, in acest loc.

‘’Inchiderea pentru 4 luni nu a fost de ajuns’’, a declarat Songtham Sukswang, directorul Biroului Parcurilor NaTionale, pentru Reuters. Acesta a adaugat ca: ,,Avem nevoie de cel putin un an sau chiar pana la doi ani sau mai mult pentru ca mediul sa se redreseze - include recifele de corali, mangrovele si plaja.’’

Potrivit postului Bangkok Post, decizia de prelungire a interdictiei a agitat operatorii de turism, care sunt ingrijorati de faptul ca profiturile lor sunt afectate.

Nu este prima data cand autoritatile thailandeze au inchis plajele in încercarea de aproteja recifele de corali.

In 2016, Departamentul de Resurse Maritime si de Coasta (DMCR) a emis o interdictie pentru insulele Koh Khai Nok, Koh Khai Nui si Koh Khai Nai.

Guvernul a stabilit o limita de 2.000 de turisti pe zi, cand golful va fi redeschis. Toate activitatile turistice au fost interzise in jurul recifelor de corali de langa cele trei insule, aflate in largul coastei de est a orasului Phuket. Plajele protejate, prin lege, acopera 15 provincii situate de-a lungul coastei Andaman si Golful Thailandei.

Orice persoana care incalca noua lege va fi condamnata penal, cu pana la un an de inchisoare si cu o amenda de pana la 3.190 de dolari. Eforturile Thailandei de a proteja anumite insule dupa decenii de turism nereglementat au inceput acum trei ani sub junta militara actuala. Thon Thamrongnawasawat, biolog marin si membru al unui comitet guvernamental pentru dezvoltare si mediu, care a studiat ambele insule in primavara, a declarat ca a fost uimit de rezultate in perioada de restrictie.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU