FoodPro Preloader

The Kinks: trupa rock din Marea Britanie, celebra in anii '60, ar putea reveni pe scena

Dupa o pauza de mai bine de 20 de ani, tensiuni creative si lansari muzicale slabe, The Kinks se reintoarce in lumina reflectoarelor. Sau cel putin asa promit membrii trupei!

In anii ’60 a fost una dintre trupele celebre ale Marii Britanii. Melodiile lor se auzeau la posturile de radio de pe malurile Canalului Manecii, dar si pe continental American.

Potrivit solistului formatiei rock, Ray Davies, citat de The Telegraph, sursa de inspiratie pentru revenirea dupa atatia ani au fost cei de la Rolling Stones. Recentul turneu European, incheiat in ropote de aplauze, le-a dat imboldul de care aveau nevoie.

Intr-un interviu acordat pentru Channel 4, Ray Davies (74 de ani) a declarat ca, impreuna cu fratele sau, Dave Davies si Mick Avory, au dat drumul la inregistrari deja.

Se pare ca un nou album ‘’The Kinks’’ este planificat, solistul explicand ca pe acesta se vor regasi piese scrise dupa ce grupul s-a destramat.

‘’You Really Got Me’’ este una dintre piesele de debut ale formatiei, care a cucerit publicul de la primele acorduri. O piesa care a ocupat mult timp locul 1.

Stilul de muzica, compozitia pieselor i-a pozitionat in topul celor mai influente trupe ale anilor 1960. In 1990, The Kinks a fost inclusa si in Rock and Roll Hall of Fame.

Trupe precum The Pretenders sau The Jam au cantat piese compuse de The Kinks, iar cei de la Oasis au declarat ca trupa le-a influentat stilul muzical.

Formata in 1964, in Muswell Hill, un cartier din nordul Londrei, The Kinks a mai lansat hituri precum ‘’All Day and All of the Night’’, ‘’Sunny Afternoon’’sau ‘’Lola’’.

Trupa din Regatul Unit, The Kinks, a lansat in total 24 de albume muzicale, inainte de marea rupture din 1996.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU