Ulciorul, simptome si tratament. Cum scapi de el rapid

Ulciorul, simptome si tratament. Cum scapi de el rapid
Ochii sunt „oglinda” sufletului şi orice infecţie a acestora ar putea avea repercusiuni grave asupra sănătăţii tale fizice şi psihice. Dacă te-ai trezit de dimineaţă cu o umflătură în zona ochilor, este foarte posibil să ai ulcior. Nu intra în panică, trebuie doar să ştii cum să-l faci să dispară cât mai repede.

 Ulciorul este o umflătură dureroasă, îmbibată cu puroi, de la nivelul pleoapelor. Infecţie contagioasă frecventă, însă inofensivă, boala este cauzată de o bacterie care trăieşte la suprafaţa pielii. Există două tipuri de urcior: cel extern, care este o infecţie a glandelor sebacee de la baza genelor şi cel intern, mult mai greu de tratat, care se situează în interiorul pleoapei.

Este o boală contagioasă

Simptomele acestei infecţii sunt roşeaţa de la nivelul pleoapei, durere uşoară şi umflarea zonei în care urmează să iasă ulciorul. De asemenea, ochiul poate lăcrima şi în acest caz persoana afectată va simţi o senzaţie de usturime. Pentru că este o boală contagioasă, ulciorul necesită reguli de igienă şi de îngrijire foarte stricte. Iată câţiva paşi prin care poţi grăbi vindecarea acestuia.

1. Nu atinge zona inflamată


În faza incipientă sunt recomandate compresele cu apă rece, pentru a diminua inflamaţia. De asemenea, este indicat să nu atingi zona inflamată cu mâna şi să nu presezi urciorul, pentru că astfel rişti să propagi infecţia pe toată pleoapa şi să-ţi afectezi globul ocular. Încearcă să nu foloseşti produse de machiaj, deoarece le infectezi şi nu o să mai scapi de efectele neplăcute ale ulciorului.

2. Pune comprese cu apă caldă

Dacă ulciorul a evoluat, înmoaie un tampon de vată în apă caldă, stoarce-o şi apasă uşor pe ulcior, pentru a scurta evoluţia acestuia şi pentru a elibera puroiul. Repetă procedura de trei ori pe zi, până ce ulciorul se sparge. Poţi folosi diverse loţiuni din plante care să reducă inflamaţia şi să calmeze durerea. Continuatea pe clicksanatate.ro.
viewscnt

Din aceeași categorie