Vesti proaste pentru mamele ce au mai mult de 2 copii

Vesti proaste pentru mamele ce au mai mult de 2 copii

Un nou studiu a aratat date ingrijoratoare despre mamele ce au nascut de mai mult de 2 ori.

Sanatatea femeilor ce au nascut de mai mult de doua ori este serios pusa la incercare, arata un studiu recent citat de Daily Mail. Mai mult, cu cat o femeie naste de mai multe ori, cu atat riscul de a face diferite boli si afectiuni creste vertiginos si proportional.

Nasterea dar si perioada sarcinii solicita foarte mult inima, iar copilul reprezinta un real stres pentru intrec corpul mamei.

Cercetarile facute de cei de la Universitatea Cambrige arata ca principalele probleme ale femeilor ce au nascut de mai mult de doua ori sunt cele de inima. Riscul ca o mama cu mai mult de 2 copii sa faca o afectiune serioada la inima sau chiar infarct este cu 40% mai mare decat la o femeie ce are cel mult doua sarcini la activ.

In studiile anterioare existau informatii carora ar fi fost posibil ca alaptatul sa ajuge la protejarea inimii mamei, insa noile informatii arata ca acest obicei nu are imact deloc asupra sanatatii mamei.

Bolile de inima inregistreaza o crestere alarmanta in randul populatiei din cauza stresului, atat in randul femeilor care devin mamei, cat si in randul femeilor ce nu au devenit inca mare, dar si a barbatilor.

In plus, un impact asupra sanatatii il are si cresterea in sine a copilului in primele luni de viata care solicita multa atentie si produce mult stres parintilor. Bolile de inima se pot dezvolta si din cauza programului neobisnuit pentru corp atunci cand parintii se trezesc des noaptea pentru a avea grija de copil.

viewscnt

Din aceeași categorie