FoodPro Preloader

Decoratiuni originale pentru masa de Paste

Uimește-ți familia și invitații cu aranjamente festive originale. Sunt lucruri pe care le poți face ajutată de cei mici -  toată lumea se va distra!

Decorațiuni originale pentru masa Paște: Ouă de prepeliță

Ouăle de prepeliță fac deliciul copiilor. Le vopsești în albastru, le aranjezi într-un coșuleț cu iarbă artificială și pui alături un iepuraș din turtă dulce sau din ciocolată. Ca să nu folosești vopsea sintetică, fierbi ouăle tari, fără a le spăla în prealabil, apoi le rulezi în palme, după ce ai pus o picătură de albastru de metilen.

Decorațiuni originale pentru masa de Paște: Ouă înflorate

Simplu și spectaculos: fierbi ouăle tari, le usuci. Le ornezi cu panglici transparente, de care lipești corole de flori adevărate sau artificiale.

Decorațiuni originale pentru masa de Paște: Suport cu flori de câmp

Fierbi ouăle 3 minute, ca să iasă moi, tai un căpăcel la partea superioară, le golești. Le vopsești în auriu sau argintiu, le umpli cu iarbă artificială și le ornezi cu flori de câmp. Le așezi în suportul de ouă și le pui în dreptul fiecărui invitat, potrivit clickpentrufemei.ro.

Decorațiuni originale pentru masa de Paște: Decor marin

Aranjezi pe un platou pietricelele și scoicile pe care le-ai adunat în concediu, deasupra pui ouăle vopsite în culori marine: albastru, verde, turcoaz. Pe cele albastre le obții prin fierbere și apoi prin tamponare cu o cârpă muiată în soluție diluată de albastru de metilen. Pentru turcoaz, fierbi ouăle în apă cu praf de turmeric (curcuma) și adaugi la sfârșit câteva picături de albastru de metilen (sau în apă cu spanac + albastru de metilen). Pentru albastru-indigo, folosești varză roșie. Ca să obții efectul marmorat, nu degresa ouăle înainte de fierbere.

Decorațiuni originale pentru masa de Paște: Ouă rustice

Creezi un foarte frumos efect rustic cu ajutorul unui ghem de sfoară, în „cuibul“ căruia așezi câteva ouă de prepeliță, fierte tari, și fire de flori uscate.

Comentarii

ADAUGA COMENTARIU