Ce greşeli să eviţi atunci când găteşti legume

Pentru a te putea bucura pe deplin de gustul legumelor şi totodată de proprietăţile lor, e bine să eviţi anumite greşeli atunci când le preparari şi să ţii cont de câteva reguli. Iată care sunt acestea!

Tai legumele inegal

Este în regulă ca atunci când prepari la aburi ardeii, morcovii, dovleceii sau ciupercile să le tai diferit. Dar în momentul în care vrei sa prepari o mâncare, este recomandat să tai legumele în mod egal, pentru a te asigura că sunt toate bine fierte.

Foloseşti temperatura nepotrivită
Atunci când prăjeşti legumele în tigaie, temperatura ideală este de 200°C. Dacă este mai mică de atât, rişti ca gustul acestora să nu fie atât de bun pe cât te-ai aştepta. Chiar dacă pare o temperatură mare, este ideală pentru ca legumele să capete gustul acela rumenit.

Află de ce nu este bine să foloseşti mult ulei la gătirea legumelor pe clickpentrufemei.ro.

viewscnt

Din aceeași categorie