Cum alegem un cabinet veterinar? Informaţia care, de multe ori, salvează vieţi

Cum alegem un cabinet veterinar? Informaţia care,  de multe ori, salvează vieţi

Ca în orice domeniu, şi în medicina veterinară, sunt oameni etalon şi oameni mai puţin talentaţi sau pregătiţi. Sunt medici veterinari pentru care cuvântul eutanasiere nu există, pentru care viaţa animalului este mai presus de orice şi doctori pentru care banul dictează. Dacă ne iubim şi ne respectăm necuvântătoarele, este important să fim foarte atenţi şi informaţi atunci când alegem un cabinet veterinar. Informaţia nu doar că ne face mai puternici, dar de multe ori, şi salvează vieţi. Vă avertizăm, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Se spune despre el că este îngerul animalelor aflate în suferinţă şi că este omul care a pus bazele clinicii-minune. În 2014 a deschis prima clinică veterinară dedicată animalelor fără stăpân din România. De atunci, nu a spus NU niciunui caz. Chiar dacă cu greu, din donaţii mici, reuşeşte să realizeze totul.

În urmă cu câteva săptămâni, la cabinetul medicului Hofmann a fost adusă de pe stradă o căţeluşă în vârstă de aproximativ un an şi jumătate. Fusese bătută de mai mulţi câini de talie mare.

A fost operată de două ori. Un picior i-a fost amputat. La câteva ore după cea de-a doua intervenţie, s-a ridicat şi le-a arătat tuturor că este mai puternică decât câinii care au atacat-o. Iar acum este în afara oricărui pericol.

Zeci de cazuri, care în viziunea altor medici sunt imposibile, devin posibile în mâinile acestui medic.

Cel mai grav caz, de care îşi va aminti mereu, rămâne, însă, cel al căţeluşei Mirocal. Este căţeluşa căreia i-a fost secţionată coloana vertebrală, în totalitate, cu o sabie.

Nu toţi oamenii au norocul să ajungă cu animalele lor în cabinetele unor astfel de medici dedicaţi şi foarte bine pregătiţi. Spre exemplu, prezentatoarea Focus Prima TV, Livia Graur, a mers cu Ronnie, câinele său din rasa Dog Argentinian, la un cabinet veterinar să-l sterilizeze. După intervenţie, a început coşmarul. –

Drept urmare, Ronnie a fost operat din nou. I s-a făcut inclusiv transfuzie de sânge. Acum, din fericire, este bine. Astfel de cazuri, însă, nu sunt deloc izolate.

Multe situaţii asemănătoare găsim des şi pe internet. În urmă cu câteva luni, un bărbat scris pe un forum: Un medic veterinar cu suflet de aur încearcă de o lună şi jumătate să repare ce a făcut un inconştient. Câinele meu a fost nenorocit de un medicament pe bază de hormoni, care a fost de foarte mult timp scos de pe piaţă.

VEZI MAI MULTE DETALII AICI

viewscnt

Din aceeași categorie