Mărţişorul handmade, la modă

Mizează în principal pe cele ieftine, la un leu, printre care găsim şi clasicii coşari. Piesele de rezistenţă sunt însă, din gama broşelor, bune de purtat... tot anul. Dar, dacă nu vă înscrieţi printre cumpărătorii clasici şi căutaţi ceva deosebit, personalizat, atunci la modă sunt mărţişoarele făcute manual, de artizani cu renume. Preţul este însă, de 10 ori mai mare.

La mare căutare în acest an este mărţişorul personalizat, făcut manual. Lăcrămioara este unul dintre cei mai populari artizani handmade. Are imaginaţie, talent dar mai ales multă răbdare. Ca să termine comenzile de mărţişor lucrează 14 ore pe zi. Pentru o singură piesă are nevoie chiar şi de cinci ore.

În acest an a primit cele mai mari comenzi din partea companiilor multinaţionale care au cerut sute de mărţişoare. Modelul cel mai căutat este cel cu trei crizanteme. 

Staminele, adică mijlocul florilor se taie manual, petalele şi fundiţele la fel, inclusiv modelul cartonului pe care este prins mărţişorul e decupat manual.

Preţul unui mărţişor handmade este socotit în funcţie de numărul de ore în care este făcut. Ora de muncă variază între 10 şi 20 de lei. Atenţie însă la falşii artizani care copiază munca altora sau care aduc marfă din China.

Clasicele mărţişoare nu se lasă nici ele aşteptate. Deşi nu este nici jumătatea lui februarie, pieţele sunt deja pline.

viewscnt

Din aceeași categorie