Viaţa care salvează alte vieţi

O viaţă s-a stins, dar alte 4 vor fi salvate. Familia unui bihorean, care a murit la 39 de ani, a acceptat ca organele lui să fie prelevate de medici. Inima, rinichii şi ficatul vor ajunge la pacienţi aflaţi în stare extrem de gravă.

Prelevarea organelor a fost efectuată cu succes, noaptea trecută, de medicii Sorin Ianceu şi Marius Harpa, la Spitalul Judeţean din Oradea.

Rinichii bărbatului de la care s-au prelevat organele au ajuns la doi pacienţi din Cluj, iar ficatul la un pacient din Bucureşti.

CARMEN PANTIŞ, medic ATI Spitalul Judeţean Oradea - Cei doi rinichi au fost tranportaţi cu maşina Institutului de Transplant renal la Cluj, ficatul a fost transportat la bucureşti, la instit clinic Fundeni, de transplant hepatic.

Inima bihoreanului în vârstă de 39 de ani bate acum în pieptul unui bărbat din Timişoara, după ce medicii de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare din Târgu Mureş au realizat cu succes cel de-al şaselea transplant de cord din acest an.

CARMEN PANTIŞ, medic ATI - Cordul, la târgu Mureş unde a fost transplantat unui bărbat de 48 de ani, din Judeţul Timiş, care are o nouă şansă la viaţă.

Beneficiarul se afla în evidenţa clinicii de mai bine de un an de zile, cu o boală ischemică a inimii, care a ajuns într-un stadiu avansat de insuficienţă cardiacă.

HORAŢIU SUCIU, şef Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Tg. Mureş - Intervenţia a decurs foarte bine. Am beneficiat de un cord foarte bun. Noi anticipăm o evoluţie bună. Prelevarea cordului la oradea a început în jurul orei 14 de către o echipă multidisciplinară, pentru cord s-a deplasat o echipă din clinica noastră condusă de doctorul Opriş Cosmin.

Soţia beneficiarului celui de-al şaselea transplanT de cord din acest an a spus că boala soţului ei a fost descoperită în urmă cu 12 ani. Când nu mai aveau nicio speranţă că viaţa li s-ar putea îmbunătăţi, un telefon primit de la medici le-a schimbat destinul celor doi soţi.

MIHAELA SĂRĂOR, soţia beneficiarului cordului - Ieri am fost sunaţi la 23:10 şi astăzi am venit, cu salvarea am ajuns azi dimineaşă la 10. Aseară, vă spun sincer că a fost foarte emoţionat cînd a fost sunat de doamna doctor care l-a sunat de aici de la spital.

Alţi trei români grav bolnavi vor avea o nouă şansă la viaţă, după ce familia bihoreanului aflat în moarte cerebrală a acceptat imediat prelevarea organelor bărbatului.

viewscnt

Din aceeași categorie