Ce sa mananci pentru a reduce transpiratia in sezonul cald

Ce sa mananci pentru a reduce transpiratia in sezonul cald

Suntem in plina vara si temperaturile sunt de multe ori foarte ridicate. Pentru a transpira mai putin si a ne proteja corpul cat mai bine, un nutritionist ne ofera cateva sfaturi alimentare.

Nutritionistul Rick Hay, citat de Daily Mail, ofera cateva sfaturi legate de alimentatie in perioadele cu temperaturi ridicate. Vitamina B, magneziu si fructele apoase pot ajuta la reducerea transpiratiei. Transpiratia este practic urina eliminata prin piele si e o metoda prin care corpul isi scade temperatura in perioadele fierbinti.

Nu poti sa iti faci corpul sa se opreasca din transpirat si nici nu ar fi sanatos, insa poti sa te protejezi, sa mananci sanatos si sa iti ajuti corpul sa-si mentina o temperatura mai scazuta chiar si in perioadele calde.

Nutritionistul ne recomanda sa luam Vitamina B, o vitamina care reduce nivelul de stres care poate cauza si el transpiratie. Magneziul este important pentru ca inlocuieste electrolitii, iar un alt sfat foarte important este reducerea de alcool si cafeina.

Dieta in general trebuie sa fie una usoara, cu alimente usor digerabile, fructe apoase cum ar fi strugurii sau pepenele rosu. Acest lucru e important pentru a reduce efortul corpului la digestie.

Transpiratia nu este nimic altceva decat urina foarte diluata. Impreuna cu toate lichidere pe care le pierdem din corp prin transpiratie, pierdem si o multime de electroliti. Mineralele sunt componente integrate ale sistemului nostru nervos, asa ca electrolitii precum sodiu, calciu si in special magneziu care daca nu sunt inlocuiti duc la diferite probleme inclusiv la imposibilitatea nervilor de a controla inchiderea si deschiderea porilor de transpiratie.

Magneziul este important in mod special pentru ca e implicat nu numai in transmiterea semnalelor din sistemul nervos, dar ajuta si la adaptarea sistemului nervos la stresul de zi cu zi.

Mancarurile bazate pe proteine, carne, doar vor agrava senzatia de transpiratie. Digestia se ingreuneaza cu aceste mancaruri, lucru care duce la un efort suplimentar al corpului ce va genera mai multa transpiratie. In timp ce corpul are de digerat o masa grea, creste si temperatura sa.

Mananca doar alimente usor de digerat si in portii mici. In alta ordine de idei, alte mancaruri pe care nu ni le recomanda nutritionistul pe caldura sunt cele cu continut mare de carbohidrati, dar si alimentele picante.

viewscnt

Din aceeași categorie