REGULAMENT Televoting “EXCLUSIV CHEF” – in emisiunea „EXCLUSIV VIP”, sezon TOAMNA 2021

REGULAMENT Televoting “EXCLUSIV CHEF” – in emisiunea „EXCLUSIV VIP”, sezon TOAMNA 2021

REGULAMENT

Televoting “EXCLUSIV CHEF” – in emisiunea „EXCLUSIV VIP”, sezon TOAMNA 2021

1. DEFINITII

 „Organizator” inseamna Societatea Comerciala CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA S.R.L. cu sediul ȋn CLUJ NAPOCA, str. Cetatii nr. 39, demisol 1, apt 2, jud. CLUJ, ȋnregistrata la O.R.C. Cluj sub nr. J12/4411/2005, CUI: RO 18239966, cod IBAN RO66BTRLRONCRT0089408704 deschis la Banca Transilvania, reprezentată legal prin  Sorin Lapusan – Administrator, care, pe de o parte, radiodifuzeaza Emisiunea pe postul de televiziune „Prima TV” al carui titular de licenta audiovizuala este CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA S.R.L, iar, pe de alta parte, organizeaza televoting-ul „Exclusiv Chef” in cadrul emisiunii „Exclusiv VIP”.

Regulament” inseamna toate si oricare dintre regulile Televotingului „Exclusiv Chef” obligatorii pentru toti Votantii si Participantii la Televoting, in vigoare in orice moment pe parcursul desfasurarii acestui televoting. Regulamentul va fi adus la cunostinta publicului conform legislatiei aplicabile din Romania, fiind disponibil gratuit, incepand cu data de 13 septembrie 2021, pe site-ul www.primatv.ro si la punctul de lucru al Organizatorului situat in str George Constantinescu, nr. 3, birourile nr. 1 si 5, Bucuresti, sector 2.

Televoting” inseamna televotingul „Exclusiv Chef” respectiv o modalitate prin care se inregistreaza automat, se stocheaza si se probeaza – pe o  platforma tehnica pusa la dispozitie de societatea SYSCOM DIGITAL SRL (J40/9256/2009; CUI: RO 25946293) in parteneriat cu principalele retele nationale de telefonie mobila Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile si Vodafone Romania – toate voturile ce urmeaza sa fie exprimate prin sms de publicul telespectator cu privire la optiunile puse la dispozitie de Organizator in legatura cu elementul-concurs la Emisiunii, oferit in conditiile prezentului Regulament, incepand cu difuzarea  Emisiunii  pe data de 13 septembrie 2021 si pana la data de 23 decembrie 2021.

 „Emisiunea” inseamna toate sau oricare dintre cele 74 difuzari ale emisiunii „Exclusiv VIP”, difuzate in perioada 13 septembrie – 23 decembrie 2021 pe postul de televiziune „Prima TV” de luni pana vineri, intre orele 16:00 – 18:00 in legatura cu care se organizeaza Televotingul.

„Votant” reprezinta persoana care, cu respectarea prezentului Regulament, a urmarit Emisiunea si a votat vedeta sau chef-ul care gateste reteta preferata din cadrul uneia sau a mai multor difuzari ale Emisiunii.

2. DURATA TELEVOTINGULUI

2.1. Televotingul se desfasoara in perioada 13 septembrie 2021 – 23 decembrie 2021, in cele 74 Etape de concurs (sau 74 Editii ale emisiunii), in sensul ca fiecare difuzare a Emisiunii (difuzata in perioada 13 septembrie - 23 decembrie 2021 de luni pana vineri inclusiv, de la ora 16:00 pana la ora 18:00), are dedicata propria sa sesiune de Televoting, sesiune care incepe din momentul in care se anunta in direct (in cadrul Emisiunii) faptul ca liniile pentru televoting sunt deschise publicului larg in intervalul orar 16:50 - 17:40. Exceptie face ziua de 20 decembrie, in care nu exista sesiune de televoting.

2.2. Organizatorul isi rezerva dreptul sa modifice, unilateral si fara sa solicite acordul participantilor, oricare dintre prevederile prezentului Regulament de concurs, cum ar fi, dar fara a se limita la: prevederile care reglementeaza modul de derulare a Televotingului, teritoriul de desfasurare a Televotingului, conditiile de participare etc. De asemenea, Organizatorul are dreptul sa modifice programul de difuzare a Emisiunii si sa intrerupa oricand desfasurarea Televotingului, aducand la cunostinta publicului deciziile luate in acest sens in oricare din modalitatile precizate mai jos:

 1. la momentul comunicarii lor pe postul de televiziune „Prima TV”, in emisiunea „Exclusiv VIP”;
 2. la momentul afisarii lor pe site-ul oficial www.primatv.ro;
 3. la momentul afisarii lor pe paginile de Facebook www.facebook.com/ @exclusivvipcristibrancu sau pe https://www.facebook.com/PrimaTVRomania

Modificarile de orice fel aduse prezentului Regulament urmeaza sa intre in vigoare la primul dintre momentele precizate la Art. 2.2., lit. a)-c), cu exceptia deciziei unilaterale a Organizatorului privind modificarea programului de difuzare a Emisiunii, a anuntului prevazut la art. 5.3 de mai jos (schimbarea numerelor de telefon si/sau a tarifului aplicabil) si a deciziei privind intreruperea Televotingului, acest modificari fiind efective doar de la momentul anuntarii lor pe postul de televiziune „Prima TV”.

3. TERITORIUL DE DESFASURARE A TELEVOTINGULUI

Televotingul este organizat si se desfasoara pe intreg teritoriul Romaniei.

4. CONDITIILE DE PARTICIPARE

Pot vota in cadrul Televotingului, in sensul ca pot vota la toate si oricare dintre Etapele de concurs in vederea stabilirii retetei castigatoare din Emisiune, toate persoanele fizice care au implinit varsta de 16 ani. Prin exceptie de la cele mai sus prevazute, nu pot vota: a) salariatii Organizatorului si colaboratorii persoane fizice ai acestuia (avand un contract de colaborare in vigoare). Aceeasi interdictie se aplica si salariatilor/colaboratorilor casei de productie care realizeaza Emisiunea si b) rudele sau afinii salariatilor/colaboratorilor mentionati la litera a), pana la gradul II inclusiv, in linie directa sau colaterala.

5. MECANISMUL TELEVOTINGULUI

5.1. Televotingul este un element de divertisment, oferind Votantilor posibilitatea sa aleaga, in fiecare perioada de Televoting, respectiv 16:50 - 17:40, aferenta unei Editii difuzate (Etapa de concurs), reteta pe care o prefera dintre cele doua retete expuse in emisiune, care participa la concurs (de luni pana vineri inclusiv – saptamanal), in perioada 13 septembrie - 23 decembrie 2021, cu exceptia zilei de 20 decembrie, in care nu exista sesiune de televoting.

In fiecare editie a emisiunii din perioada 13 septembrie - 23 decembrie, o vedeta sau chef vor fi invitate in cadrul emisiunii si voi gati in direct o reteta preferata, intr-un interval de 50 minute. Pe parcursul celor 50 de minute (timp in care vedeta gateste), reteta gatita de vedeta si/sau chef poate fi votata prin sms.  Fiecarei retete participante la concurs ii va fi desemnat un text de voting compus din cuvantul CHEF  urmat de denumirea unei legume sau unui fruct; exemplu: CHEF CIREASA. Acest text voting aferent retetei va fi scris in cadrul sms-ului trimis pentru votarea retetei preferate in intervalul de timp aferent votului din cadrul fiecarei editii difuzate.

 1. Pe toata durata desfasurarii Televotingului, adica in fiecare editie difuzata in perioada 13 septembrie – 23 decembrie 2021,  in intervalul orar anuntat, 16:50 - 17:40, toate voturile din fiecare perioada de Televoting aferente perioadei de difuzare a Emisiunii  se vor monitoriza, calcula si transpune in cotele procentuale corespunzatoare fiecarei vedeta concurenta  in parte, pe baza datelor puse la dispozitie de platforma tehnica apartinand S.C. SYSCOM DIGITAL SRL (J40/9256/2009; CUI: RO 25946293), urmand sa fie comunicate publicului in una, doua sau toate modalitatile alese de organizator, dupa cum urmeaza: prin afisare si/sau comunicare direct in Emisiune,  difuzata pe postul de televiziune PRIMA TV si/sau pe site-ul www.primatv.ro, ori pe pagina oficiala de Facebook a Emisiunii www.facebook.com/ @exclusivvipcristibrancu si/sau https://www.facebook.com/PrimaTVRomania. Organizatorul isi rezerva dreptul sa comunice/publice rezultatele votului pentru fiecare Etapa de Concurs in parte sau, in mod ponderat, prin calcularea procentului tuturor candidatilor toate Etapele de concurs derulate pana la momentul comunicarii. Pentru cresterea interesului telespectatorilor fata de elementul-concurs inclus in Emisiune, Organizatorul are dreptul sa pastreze confidentialitatea asupra monitorizarilor rezultate dupa primele etape de concurs/ vot (in functie de numarul total de sesiuni de vot incluse in mecanismul procesului de televoting descris conform prezentului Regulament), urmand sa comunice catre publicul telespectator doar rezultatele definitive ale televotingului, astfel:

In functie de numarul de voturi acumulat de fiecare reteta participanta la concurs pe fiecare Etapa de Concurs/ vot, dupa expirarea duratei Televotingului, in editia emisiunii din data de 20 decembrie vor fi prezentate retetele care au obtinut primele 4 locuri si nu va exista sesiune de televoting.

In editia Exclusiv VIP din data de 21 decembrie vor concura retetele care au obtinut locurile 3 si 4  pentru un loc in finala. In cadrul acestei editii a emisiunii in functie de voturile primite de la votanti (exprimate prin acelasi mecanism de votare) va fi desemnata reteta care merge in finala. Reteta care nu se califica pentru finala va primi un premiu de consolare.

In editia Exclusiv VIP din data de 22 decembrie vor concura retetele care au obtinut locurile 1 si 2 pentru un loc in finala. In cadrul acestei editii a emisiunii in functie de voturile primite de la votanti (exprimate prin acelasi mecanism de votare) va fi desemnata reteta care merge in finala. Reteta care nu se califica pentru finala va primi medalia de bronz.

In cadrul Exclusiv VIP din data de 23 decembrie reteta care a castigat prima semifinala si cu reteta care a castigat a doua semifinala isi vor disputa trofeul, locul I. Retetele vor fi votate prin acelasi mecanism de votare, pe durata emisiunii in intervalul orar anuntat. Reteta castigatoare primeste medalia de aur si trofeul „EXCLUSIV CHEF” iar reteta necastigatoare primeste medalia de argint.

Premiul/Premile sunt simbolice constand in medalii si diplome oferite primelor 4 retete castigatoare, respectiv locul 1, 2, 3 si 4. Reteta castigatoare a premiului 1 primeste titlul de „EXCLUSIV CHEF”.

5.2. Televotingul  din cadrul  fiecarei editii a Emisiunii se desfasoara prin transmiterea de mesaje tip SMS, care contin cuvantul-cheie „CHEF”, alaturi de denumirea unei legume sau unui fruct ( ex: CHEF CIREASA), la numarul afisat pe ecran, respectiv, la numarul 1444 – 1,10075 Euro per SMS cu TVA inclus pentru toate cele 4 retele de telefonie mobila (Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile si Vodafone Romania), cu cuvantul cheie setat “CHEF”, la acest tarif se adauga costul sms-urilor MO de initiere plata pentru reteaua Orange Romania, cost suportat de utilizator. Costul sms-urilor MT de confirmare plata este in valoare de 0,025 Eur + TVA/ SMS si este cost suportat de Client. Exemplu de continut SMS pentru exprimarea votului: „CHEF CIREASA”.

Tariful se aplica automat, iar votul este inregistrat din momentul aplicarii tarifului.

Numarul de mesaje de tip SMS/ voturi trimise de pe unul sau mai multe numere de telefon mobil este nelimitat. In cazul unei situatii de baraj (respectiv acumularea aceluiasi numar de voturi de catre doua sau mai multe retete concurente), reteta castigatoarea este reteta care a obtinut cele mai multe voturi prin SMS-urile transmise de la numere diferite de telefon.

5.3. In cazul in care Organizatorul decide sa schimbe numerele de telefon si/sau tarifele aplicabile acestora, aceste modificari vor fi anuntate, cu prioritate, pe postul de televiziune „Prima TV”, chiar inainte de inceperea Emisiunii si a sesiunii de Televoting in care urmeaza sa se produca modificarea respectiva. Modificarile vor fi publicate, ulterior, si pe site-ul oficial  www.primatv.ro, la sectiunea „regulamente de concurs”, urmand sa produca efecte juridice incepand cu data anuntarii lor pe postul de televiziune „Prima TV”.

5.4. Organizatorul isi rezerva dreptul de a lua toate masurile pentru a evita fraudarea Televotingului. De exemplu, participarea la Televoting utilizand echipamente tehnice, altele decat telefonul mobil, cum ar fi computere sau alte echipamente tehnice conectate la telefoane sau cartele SIM, este interzisa. IN CAZUL CONSTATARII UNOR ASTFEL DE SITUATII sau altor situatii ce pot fi calificate, in mod evident, drept cazuri de fraudare a concursului, ORGANIZATORUL VA PROCEDA LA DESCALIFICAREA VOTANTULUI SI LA INVALIDAREA VOTULUI.

ART. 6 ACORDAREA PREMIILOR

6.1. Premiul/Premile vor fi oferite in cadrul ultimelor 3 difuzari ale emisiunii.

Art. 7. TAXE SI IMPOZITE

Prin prezentul Regulament se aduce la cunostinta tuturor celor interesati faptul ca Premiul dobandit in urma participarii la Emisiune, in cazul in care are valoare comerciala, reprezinta, conform Legii 227/2015 – Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, venit din premii si se supune regimului de impozitare prevazut de acest act normativ.

Art. 8. RESPONSABILITATE 

8.1. Organizatorul nu isi va asuma nicio raspundere cu privire la pretentiile tertilor (persoane fizice sau juridice, de orice fel) asupra Premiului.

8.2. Organizatorul nu isi asuma nicio raspundere cu privire la incapacitatea unor telespectatori de a accesa liniile telefonice puse la dispozitie si cu privire la nefunctionarea aparatelor telefonice ale acestora.

8.3. Organizatorul nu raspunde pentru eventuale disfunctionalitati in derularea Televotingului ca urmare a actiunilor unor terti, cum ar fi, dar fara a se limita la: distribuitori de energie electrica, operatori, proprietari sau administratori ai retelelor de telecomunicatii, cablu TV, banca, etc.

8.4. Organizatorul nu isi asuma nicio raspundere cu privire la incapacitatea Castigatorilor de a prelua premile din orice alte motive in afara de cele independente de vointa oricarei parti implicate: pandemii, interdictii de circulatie datorate pandemiei, evenimente nationale sau globale care afecteaza libera circulatie a persoanelor.

ART. 9. PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

9.1. Organizatorul va face publice numele si/sau prenumele Castigatorului in cadrul postarii speciale de concurs de pe site-ul www.primatv.ro si pagina de Facebook https://www.facebook.com/PrimaTVRomania, in momentul alegerii printr-un sistem automat.

Castigatorul, prin participarea la acest Concurs, isi da acordul implicit, in eventualitatea castigarii oricarui premiu, ca va participa la actiunile publicitare ale organizatorului: de promovare a acestui Concurs in orice modalitate, ulterioare sau simultane cu acordarea premiului, fara alte obligatii in sarcina organizatorului.

9.2. CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA SRL colectează şi prelucrează datele cu caracter personal ale participanţilor la campania “EXCLUSIV CHEF” în scopul selecţionării câştigătorilor, alocării premiilor şi centralizării de rapoarte statistice cu privire la consumatori, precum şi al comunicării cu dumneavoastră şi alte persoane în legătură cu această campanie. Temeiul prelucrării este consimţământul persoanei vizate, exprimat prin înscrierea la campanie.

Prin participarea la campania „EXCLUSIV CHEF” participanţii pot fi/nu pot fi de acord ca datele lor personale să intre în baza de date a organizatorului, acestea putând fi folosite pentru activităţile de marketing ale acestuia.

9.3. Organizatorii se obligă ca datele personale transmise de participanţi să nu fie difuzate către terţi sau în străinătate, cu excepţia persoanelor implicate în organizarea campaniei sau a operatorului de marketing direct al Organizatorului.

9.4. Datele personale prelucrate vor fi nume, prenume, CNP adresa din actul de identitate, număr de telefon, email, cont IBAN (contul IBAN este valabil pentru castigatorii premiilor in bani).

În vederea validării câştigătorilor, vom prelucra şi seria şi numărul actului de identitate. Nu este permisă participarea persoanelor cu vârsta mai mică de 18 ani.

9.5. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a anunţa public numele participanţilor câştigători şi premiile câştigate, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

9.6. Pentru a determina perioada pentru care datele personale vor fi prelucrate şi păstrate, luăm în considerare durata campaniei, precum şi termenele de arhivare prevăzute de dispoziţiile legale în materie. Dacă doriţi mai multe informaţii despre cât timp păstrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, vă rugăm să ne trimiteti o solicitare scrisa, cu confirmare de primire, la punctul de lucru din Bucuresti, str George Constantinescu nr. 3, et. 1, birourile nr 1 si 5, sector 2. În cazul în care vă retrageţi sau limitaţi consimţământul înainte de finalizarea campaniei, vom înceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective în scopurile relevante, sub rezerva oricărei obligaţii legale de a prelucra aceste date cu caracter personal şi/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal în scopul exercitării drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

Retragerea consimţământului înainte de finalizarea campaniei implică retragerea participării dumneavoastră la această campanie.

9.7. Participanţii au următoarele drepturi, în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date: dreptul la informare; dreptul de acces; dreptul la rectificarea datelor; dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat”); dreptul la restricţionarea prelucrării; dreptul la portabilitatea datelor; dreptul la opoziţie; dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri; dreptul la retragerea consimţământului; dreptul de a depune o plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal; dreptul la o cale de atac judiciară.

În vederea exercitării drepturilor prevăzute mai sus, persoana vizată va înainta operatorului o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată, către punctul de lucru din Bucuresti, str George Constantinescu nr. 3, et. 1, birourile nr 1 si 5, sector 2. În cerere, solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

Operatorul este obligat să comunice persoanei vizate măsurile luate în termen de 30 de zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului de a i se comunica informaţiile în scris la o anumită adresă fizică sau virtuală (electronică).

9.7.1. Dreptul de acces la date

9.7.1.1. Persoana vizată are dreptul de a obţine din partea operatorului o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care o privesc şi, în caz afirmativ, acces la datele respective şi la următoarele informaţii:

 1. scopurile prelucrării;
 2. categoriile de date cu caracter personal vizate;
 3. destinatarii sau categoriile de destinatari cărora datele cu caracter personal le-au fost sau urmează să le fie divulgate, în special destinatari din ţări terţe sau organizaţii internaţionale;
 4. acolo unde este posibil, perioada pentru care se preconizează că vor fi stocate datele cu caracter personal sau, dacă acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili această perioadă;
 5. existenţa dreptului de a solicita operatorului rectificarea sau ştergerea datelor cu caracter personal ori restricţionarea prelucrării datelor cu caracter personal referitoare la persoana vizată sau a dreptului de a se opune prelucrării;
 6. dreptul de a depune o plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere;
 7. în cazul în care datele cu caracter personal nu sunt colectate de la persoana vizată, orice informaţii disponibile privind sursa acestora;
 8. existenţa unui proces decizional automatizat incluzând crearea de profiluri, menţionat la articolul 22 alineatele (1) şi (4), precum şi, cel puţin în cazurile respective, informaţii pertinente privind logica utilizată şi privind importanţa şi consecinţele preconizate ale unei astfel de prelucrări pentru persoana vizată.

9.7.1.2. În cazul în care datele cu caracter personal sunt transferate către o ţară terţă sau o organizaţie internaţională, persoana vizată are dreptul să fie informată cu privire la garanţiile adecvate în temeiul articolului 46 referitoare la transfer.

9.7.1.3. Operatorul furnizează o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrării. Pentru orice alte copii solicitate de persoana vizată, operatorul poate percepe o taxă rezonabilă, bazată pe costurile administrative. În cazul în care persoana vizată introduce cererea în format electronic şi cu excepţia cazului în care persoana vizată solicită un alt format, informaţiile sunt furnizate într-un format electronic utilizat în mod curent.

9.7.2. Dreptul la rectificarea datelor

9.7.2.1. Persoana vizată are dreptul de a obţine de la operator, fără întârzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc. Ţinându-se seama de scopurile în care au fost prelucrate datele, persoana vizată are dreptul de a obţine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaraţii suplimentare.

9.7.3. Dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat”)

9.7.3.1. Persoana vizată are dreptul de a obţine din partea operatorului ştergerea datelor cu caracter personal care o privesc, fără întârzieri nejustificate, iar operatorul are obligaţia de a şterge datele cu caracter personal fără întârzieri nejustificate în cazul în care se aplică unul dintre următoarele motive:

 1. datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
 2. persoana vizată îşi retrage consimţământul pe baza căruia are loc prelucrarea, şi nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrarea;
 3. persoana vizată se opune prelucrării şi nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce priveşte prelucrarea;
 4. datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
 5. datele cu caracter personal trebuie şterse pentru respectarea unei obligaţii legale care revine operatorului în temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenţa căruia se află operatorul;
 6. datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societăţii informaţionale în mod direct unui copil, în măsura în care consimţământul pentru prelucrare este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti asupra copilului.

9.6.3.2. În cazul în care operatorul a făcut publice datele cu caracter personal şi este obligat să le şteargă, operatorul, ţinând seama de tehnologia disponibilă şi de costul implementării, ia măsuri rezonabile, inclusiv măsuri tehnice, pentru a informa operatorii care prelucrează datele cu caracter personal că persoana vizată a solicitat ştergerea de către aceşti operatori a oricăror linkuri către datele respective sau a oricăror copii sau reproduceri ale acestor date cu caracter personal.

9.7.4. Dreptul la restricţionarea prelucrării

9.7.4.1. Persoana vizată are dreptul de a obţine din partea operatorului restricţionarea prelucrării în cazul în care se aplică unul din următoarele cazuri:

 1. persoana vizată contestă exactitatea datelor, pentru o perioadă care îi permite operatorului să verifice exactitatea datelor;
 2. prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ştergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricţionarea utilizării lor;
 3. operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă; sau
 4. persoana vizată s-a opus prelucrării în conformitate cu articolul 21 alineatul (1), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

9.7.4.2. În cazul în care prelucrarea a fost restricţionată, astfel de date cu caracter personal pot, cu excepţia stocării, să fie prelucrate numai cu consimţământul persoanei vizate sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă sau pentru protecţia drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii sau al unui stat membru.

9.7.5. Dreptul la portabilitatea datelor

9.7.5.1. Persoana vizată are dreptul de a primi datele cu caracter personal care o privesc şi pe care le-a furnizat operatorului într-un format structurat, utilizat în mod curent şi care poate fi citit automat şi are dreptul de a transmite aceste date altui operator, fără obstacole din partea operatorului căruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal, în cazul în care prelucrarea se bazează pe consimţământ sau pe un contract; şi prelucrarea este efectuată prin mijloace automate.

9.7.5.2. În exercitarea dreptului său la portabilitatea datelor, persoana vizată are dreptul ca datele cu caracter personal să fie transmise direct de la un operator la altul acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

9.7.6. Dreptul de opoziţie

9.7.6.1 În orice moment, persoana vizată are dreptul de a se opune, din motive legate de situaţia particulară în care se află, prelucrării datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv creării de profiluri pe baza respectivelor dispoziţii. Operatorul nu mai prelucrează datele cu caracter personal, cu excepţia cazului în care operatorul demonstrează că are motive legitime şi imperioase care justifică prelucrarea şi care prevalează asupra intereselor, drepturilor şi libertăţilor persoanei vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă.

9.7.6.2. Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment prelucrării în acest scop a datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv creării de profiluri, în măsura în care este legată de marketingul direct respectiv.

9.7.6.3. În cazul în care persoana vizată se opune prelucrării în scopul marketingului direct, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate în acest scop.

9.7.6.4. În contextual utilizării serviciilor societăţii informaţionale şi în pofida Directivei 2002/58/CE, persoana vizată îşi poate exercita dreptul de a se opune prin mijloace automate care utilizează specificaţii tehnice.

9.7.6.5. În cazul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate în scopuri de cercetare ştiinţifică sau istorică sau în scopuri statistice, persoana vizată, din motive legate de situaţia sa particulară, are dreptul de a se opune prelucrării datelor cu caracter personal care o privesc, cu excepţia cazului în care prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini din motive de interes public.

9.7.7. Procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri

9.7.7.1. Persoana vizată are dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

9.7.7.2. Respectându-se celelalte garanţii prevăzute de lege, o persoană poate fi supusă unei decizii de natura celei de mai sus, în următoarele situaţii:

 1. este necesară pentru încheierea sau executarea unui contract între persoana vizată şi un operator de date;
 2. este autorizată prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplică operatorului şi care prevede, de asemenea, măsuri corespunzătoare pentru protejarea drepturilor, libertăţilor şi intereselor legitime ale persoanei vizate; sau
 3. are la bază consimţământul explicit al persoanei vizate.

9.7.8. Dreptul la retragerea consimţământului, în orice moment, fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia.

9.7.9. Dreptul de a depune o plângere în faţa unei autorităţi de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal

9.7.9.1. Fără a aduce atingere oricăror alte căi de atac administrative sau judiciare, orice persoană vizată are dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, în special în statul membru în care îşi are reşedinţa obişnuită, în care se află locul său de muncă sau în care a avut loc presupusa încălcare, în cazul în care consideră că prelucrarea datelor cu caracter personal care o vizează încalcă prezentul regulament.

9.7.10. Dreptul la o cale de atac judiciară

9.7.10.1. Fără a aduce atingere oricăror alte căi de atac administrative sau nejudiciare, fiecare persoană fizică sau juridică are dreptul de a exercita o cale de atac judiciară eficientă împotriva unei decizii obligatorii din punct de vedere juridic a unei autorităţi de supraveghere care o vizează.

9.7.10.2. Fără a aduce atingere oricăror alte căi de atac administrative sau nejudiciare, fiecare persoană vizată are dreptul de a exercita o cale de atac judiciară eficientă în cazul în care autoritatea de supraveghere care este competentă nu tratează o plângere sau nu informează persoana vizată în termen de trei luni cu privire la progresele sau la soluţionarea plângerii depuse.

9.7.10.3. Fără a aduce atingere vreunei căi de atac administrative sau nejudiciare disponibile, inclusiv dreptului de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, fiecare persoană vizată are dreptul de a exercita o cale de atac judiciară eficientă în cazul în care consideră că drepturile de care beneficiază în temeiul prezentului regulament au fost încălcate ca urmare a prelucrării datelor sale cu caracter personal fără a se respecta prezentul regulament.

9.8. De asemenea câştigătorii au opţiunea de a-şi exprima printr-un acord scris consimţământul expres şi neechivoc ca imaginea lor – numele, fotografia – să fie/să nu fie făcută publică şi să fie/să nu fie folosită de organizator în diverse materiale tipărite, audio, video pentru promovarea campaniei.

9.9. Prelucrarea datelor cu caracter personal se face în conformitate cu Dispoziţiile Regulamentului UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.

9.10. Prin participarea la această campanie, jucătorii acceptă prevederile prezentului Regulament.

9.11. Organizatorul aduce la cunostinta participantilor ca, pentru exercitarea drepturilor mai sus mentionate, se pot adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata, transmisa la punctul de lucru al Organizatorului, avand urmatoarele date de contact: str George Constantinescu nr. 3, et. 1, birourile nr 1 si 5, sector 2, Bucuresti.

Art. 10. DREPTUL LA PARTICIPARE 

10.1. Concursul se adreseaza persoanelor cu varsta de minimum 18 ani impliniti.

10.2. Angajaţii CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA S.R.L. si ai societatilor afiliate, soţul/soţia, rudele şi afinii de gradul I până la gradul IV inclusiv ale acestora, partenerii implicati in desfasurarea concursului, nu pot participa la acest concurs.

10.3. Nu vor fi considerate ca participări valide:

a. completarea datelor personale cu date parţiale ori cu date false sau eronate;

b. în care completarea datelor personale (de identitate şi de contact) se face prin folosirea altor litere decât cele specifice alfabetului latin şi/sau a altor cifre decât cifre arabe şi/sau romane;

c. care conţin mesaje cu caracter obscen sau injurios;

d. care conţin modificări ale datelor completate.

e. care nu contin 2 indicii diferite din aceeasi zi.

Art. 11. Capacitatea de exercitiu

In cazul in care unul sau mai multi castigatori ai Premiilor este/ sunt persoane fara capacitate sau cu capacitate de exercitiu restransa, acesta/ acestia este/ sunt indreptatita/-i sa intre in posesia Premiului cu asistarea reprezentantilor legali, acestia din urma avand obligatia de a semna o declaratie prin care Organizatorul este absolvit de orice raspundere decurgand din acordarea Premiului, precum si de plata oricaror daune sau pretentii de orice natura legate de Premiu.

Art. 12. LITIGII

10.1 In cazul unor litigii aparute intre Organizator si Votanti, Participanti sau Castigatorii, acestea urmeaza a fi solutionate pe cale amiabila. Daca nu este posibila rezolvarea litigiilor pe cale amiabila, partile implicate in litigiu vor inainta litigiul spre solutionare instantelor judecatoresti competente de la sediul Organizatorului.

Art. 13. DIVERSE

11.1. Prin participarea la Televoting, Votantii si Concurentii (inclusiv castigatorii Televotingului) isi dau acordul implicit cu privire la cele mentionate in Regulament. Participarea la Televoting implica obligativitatea acceptarii si respectarii prevederilor prezentului Regulament, inclusiv a modificarilor sale ulterioare, daca va fi cazul.

11.2. Pentru ducerea la buna indeplinire a obligatiilor Organizatorului, acesta poate subcontracta servicii sau furnizori imputerniciti pentru derularea unor servicii specifice sau formalitati, la libera sa alegere.

S.C. CLEVER BUSINESS TRANSILVANIA S.R.L.

ADMINISTRATOR,

Sorin Lăpuşan

viewscnt

Din aceeași categorie