CREDE ÎN BINE Povestea asociaţiei CONIL, locul în care binele face magii.

S-au născut diferiţi iar asta îi face speciali. Unii nu pot merge, alţii nu pot vorbi, unii nu văd, alţii nu aud. Toţi, însă, iubesc la fel. Sau poate mai sincer decât o facem noi. Astăzi este ziua lor, a copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi din lumea întreagă. Iar Prima TV aduce în faţa dumneavoastră povestea asociaţiei CONIL, locul în care binele face magii.

Oana este una dintre mămicile care a adus pe lume o minune. Claudiu s-a născut un copil perfect sănătos. Doi ani mai târziu, un medic avea să-i spună, Oanei că minunea ei este… un copil special. Are întârzieri de dezvoltare iar asta a însemnat pentru ea ani mulţi de chin. E dureros, spune Oana, să te simţi neputincios în faţa bolilor care-ţi macină parte din tine.

Claudiu este, însă, un copil plin de viaţă. Care, în felul lui, ştie să-i arate Oanei că dragostea lui pentru ea e mai mare decât poate el să cuprindă cu braţele.

La fel ca el, sunt sute de copii în România. De multe ori societatea îi respinge pentru că sunt diferiţi. Ei, însă, au sufletele pure şi dau înapoi ceea ce restul nu pot oferi.

De ziua lor, a copiilor cu dizabilităţi, asociaţia CONIL a pregătit un eveniment care să le bucure sufletele. Cel mai mult au dat, însă, tot ei. Şi-au primit oaspeţii cu momente atent pregătite.

Sunt încă mici, dar niciodată singuri. Florin este unul dintre militarii răniţi în conflictele din Irak. Astăzi a venit să le fie alături şi să le arate că nu există luptă în lumea asta pe care ei, copiii speciali, să nu o poată câştiga.

Ministrul tineretului şi Sportului, unul dintre sportivii speciali ai României a venit să le transmită un mesaj. Unul de încurajare. Iar premierul le-a mulţumit, celor mici şi celor mari, pentru lecţiile pe care ni le oferă.

Nicolae Ciucă a promis că, din acest an, codul civil va fi modificat pentru a da persoanelor cu dizabilităţi şansa de fi şi de a se simţi egali cu toţi ceilalţi.

Donează şi susţine terapiile şi tratamentul copiilor cu dizabilităţi aflaţi în grija Asociaţiei CONIL -  RO51UGBI 0000 4220 1302 0RON   deschis la Garanti Bank –Suc. 13 Septembrie  sau intra pe https://conil.ro/#donatie

viewscnt

Din aceeași categorie