Acesta este gestul care-ti poate salva casnicia

Acesta este gestul care-ti poate salva casnicia
A te indragosti si a te casatori este doar jumatate din batalie, a doua jumatate implica efortul sustinut de a mentine iubirea si respectul in casnicie, iar in acest aspect multe persoane esueaza.

Oamenii au tendinta de a pune casnicia pe un piedestal, un trofeu pe care, dupa ce-l obtin, il neglijeaza crezand ca-l vor avea pana la adanci batraneti.

Din datele furnizate de Institutul National de Statistica reiese ca, in 2014, are loc un divort la fiecare 15 minute si 45 de secunde, existand o crestere a ratei divortului in ultimii 20 de ani.

Aceasta crestere nu este favorizata doar de faptul ca, odata ce a cazut comunismul, divortul in sine a devenit o practica mult mai acceptata in societate decat era inainte de 1989, ci si pentru ca femeia din azi este mai putin dependenta de partenerul ei si refuza sa mai accepte compromisuri ca-n trecut. Insa, si implicarea in casnicie si eforturile specifice mentinerii unei relatii de durata au scazut.

Cauzele divortului sunt numeroase – de la probleme financiare, la probleme sexuale, la neintelegeri familiale. Insa, dincolo de toate, unul primeaza in absolut toate situatiile: sotii inceteaza sa-si mai manifeste afectiunea unul fata de celalalt.

Exista, totusi, cateva moduri prin care poti sa faci ca relatia sau casnicia ta sa devina din nou "roz". Unul ar fi sa-ti imbratisezi partenerul, insa nu oricum.

Citeste mai multe pe lyla.ro.
viewscnt

Din aceeași categorie