Campania CREDE ÎN BINE a ajuns în Muonio, Finlanda

Campania CREDE ÎN BINE a ajuns în Muonio, Finlanda

Campania Umanitară CREDE ÎN BINE, susţinută de Prima TV şi Asociaţia Dăruieşte Viaţă a ajuns în ziua a 11-a.

Mihai, un rider activist din Bucureşti şi un Susţinător al iniţiativei #NoiFacemUnSpital, a traversat aproape întreaga Europă, plecând în urmă cu 11 zile din Sulina, ajungând la doar o zi distanţă de Nordkapp, Norvegia.

La ora patru dimineaţa Sundsvall începe să se lumineze. Este perioada „Midnight Sun” în zonele de lângă Cercul Polar, iar nopţile sunt foarte, foarte scurte… Este o senzaţie foarte stranie, iar pentru noi, cei din sud-estul Europei, este destul de greu să ne reglăm ceasul biologic la ritmul nopţilor albe din Nordul continentului.

Poate că şi acest amănunt a contat în decizia pe care Mihai a luat-o, de a porni la drum la ora locală 4 AM.

Păstrându-şi raţia de 1000 de km pe zi, Mihai a reuşit să parcurgă două etape de traseu într-una singură, ajungând în Finlanda, în frumoasa Comună Muonio. Aici, natura este în cea mai pură formă a ei. Localnicii, un pic peste 2000 de suflete, trăiesc într-o deplină armonie cu tot ce-i înconjoară. Este o reală bucurie să-i vezi pe copiii din zonă meşteşugind la plute şi ambarcaţiuni artizanale cu care ies pe râu, la pescuit de somon sălbatic.

Culoarea din obrajii lor îţi arată că eşti dincolo de Cercul Polar, iar candoarea cu care te privesc îţi oferă explicaţia pentru care curţile caselor din Muonio nu au garduri… Aici, în inima Laponiei, în bagajul lexical al localnicilor, verbul „a fura” chiar nu există! Fiţi siguri că Mihai va avea şi mai multe de povestit în ediţia specială pe care o vom difuza în prima jumătate a lunii august. Continuaţi să credeţi în bine şi să susţineţi iniţiativa NoiFacemUnSpital, scanând, cu camera smartphone-ului, QR Code-ul din colţul ecranului sau să trimiteţi un SMS, la 8864, cu textul SPITAL (o donaţie lunară de 4 euro). CREDE ÎN BINE!

viewscnt