Campania CREDE ÎN BINE a ajuns la capătul expediţiei, în cel mai nordic punct rutier al Europei

Campania CREDE ÎN BINE a ajuns la capătul expediţiei, în cel mai nordic punct rutier al Europei

După doar 12 zile, cu trei mai puţine decât s-a preconizat, Campania Umanitară CREDE ÎN BINE, susţinută de Prima TV şi Asociaţia Dăruieşte Viaţă, a ajuns la capătul expediţiei, în cel mai nordic punct rutier al Europei, Nordkapp, din Norvegia. Mihai, riderul activist şi susţinător al iniţiativei NoiFacemUnSpital, este cel ce s-a încumetat să parcurgă pe două roţi un traseu de peste 10.500 de km într-o expediţie ce a traversat întreaga Europă, de la Est, la Vest şi de la Sud la Nord.

Cea de-a 12-a zi a expediţiei nu a fost una uşoară pentru Mihai. Capricioasa vreme din Nordul Continentului l-anîntâmpinat pe Mihai cu puternice rafale de vânt, reprize de ploaie rece şi… 9 grade Celsius în termometre.

Ca şi cum nu ar fi fost suficient, la aceste condiţii meteo deloc prielnice s-au adăugat turmele de reni la care trebuia să fii foarte atent. Aceştia, fără nicio teamă, traversau şoseaua care duce spre Nordkapp în căutarea de noi smocuri de iarbă prin Tundra Norvegiei… Cu multă grijă, rulând la viteză mică, pe o ploaie foarte rece, Mihai a ajuns la cafeneaua din Complexul Turistic din Nordkapp. S-a aşezat la o fereastră de la care a putut admira toate nuanţele de gri ale Mării Barents, parte componentă a Oceanului Arctic.

Proprietarul stabilimentului, văzând pe banner traseul expediţiei, i-a oferit lui Mihai o cafea din partea casei şi l-a felicitat pentru curajul său. Cu prilejul acestei sesiuni ad-hoc de socializare, Mihai a aflat că norvegienii se situează pe locul… 3 în topul mondial al consumatorilor de cafea, cu un consum mediu de 10 kg pe an, de opt ori mai mult decât media la nivel global! Mihai a savurat în tihnă una dintre cele mai bune cafele băute vreodată, prilej pentru a-şi face filmul ultimelor 12 zile şi modul în care a reuşit să lege Marea Neagră, Marea Mediterană, Oceanul Atlantic şi Marea Barents prin parcurgerea celor peste 10.500 de km ai Expediţiei Crede în Bine.

Fiţi siguri că Mihai va aduce şi mai multe poveşti pe care le vom aduna într-o ediţie specială ce va fi difuzată în prima jumătate a lunii august. Continuaţi să credeţi în bine şi să susţineţi iniţiativa #NoiFacemUnSpital, scanând, cu camera smartphone-ului, QR Code-ul din colţul ecranului sau să trimiteţi un SMS, la 8864, cu textul SPITAL (o donaţie lunară de 4 euro). CREDE ÎN BINE!

viewscnt