„CREDE IN BINE”, o noua campanie Focus vine in sprijinul copiilor talentati din medii defavorizate

„CREDE IN BINE”, o noua campanie Focus vine in sprijinul copiilor talentati din medii defavorizate

Din 14 iulie, Prima TV CREDE IN BINE. Cea mai recenta campanie Focus indeamna la voluntariat si vine in ajutorul copiilor care au un har special, insa lipsurile si grija pentru ziua de maine ii impiedica sa faca performanta.

 

In evidentele directiilor de protectie sociala sunt peste 60.000 de copii si adolescenti, insa nimeni nu stie cati dintre acestia au aptitudini si inclinatii deosebite. Mihai Ursu, jurnalist cu peste 20 de ani de experienta, spune din 14 iulie, povestea copiilor care au nevoie de sprijin pentru a-si valorifica talentul. Timp de doua luni, in fiecare marti si joi, telespectatorii vor face cunostinta cu copii si tineri care isi doresc si muncesc din greu pentru performanta. In acelasi timp, campania ofera si cateva povesti importante de reusita, ale unor persoane care au excelat prin truda, pasiune si devotament, in ciuda conditiilor potrivnice.

 

Putini reusesc sa se afirme pe cont propriu, iar cu ajutorul echipei Focus, acesti copii au acum o voce si primesc o noua sansa. Poate mai important decat banii, ei au nevoie de mentori, de exemple pozitive, sfaturi si directii, de oameni care sa le fie alaturi. „Mii de talente ramin nedescoperite si se pierd, pentru ca se nasc sub o stea fara noroc”, spune Mihai Ursu. „Fie ca este vorba despre copii din familii sarmane sau de micuti cu o dizabilitate fizica, atunci cand ii stigmatizam, le ucidem viitorul. Sa nu uitam ca un copil dintr-o familie saraca de la tara a fost si marele matematician Grigore Gheba si probabil ca ar fi ramas asa daca dascalii sai nu l-ar fi descoperit si nu l-ar fi sustinut sa progreseze. Astfel de genii se pot pierde irevocabil, daca le refuzam in continuare o sansa copiilor romani proveniti din medii defavorizate”.

 

Vedetele Prima TV vor fi si ele voluntari in campania CREDE IN BINE si vor imprumuta copiilor o parte din talentul, expertiza si cunostintele lor. Astfel, ii vor ajuta pe acestia sa isi descopere si sa isi cultive aptitudinile, sprijinindu-i in primii pasi catre o viata mai buna.

 

CREDE IN BINE este o campanie Focus, realizata cu sprijinul programului educational Ajungem MARI si al Primariei Sectorului 2. „Sunt copii care au atat de multa nevoie de indrumare si de incurajare, iar altfel risca sa se piarda in tentatiile strazii. Vedem adesea copii din aceeasi generatie fie avand preocupari frumoase, fie cersind in gara. Impreuna, in numar mare, putem sa le schimbam viitorul si sa ii ajutam sa Ajunga MARI. Fiecare din noi are ceva de oferit copiilor (cunostinte, povesti si exemple, timp, atentie si dragoste) si asteptam cat mai multi voluntari in echipa", spune Iarina Stefanescu, director si fondator Ajungem MARI, desemnata voluntarul anului in educatie la Gala Nationala a Voluntarilor 2014.

 

„Haideti sa le devenim mentori si sa ii inspiram sa isi cultive pasiunile, sa acumuleze experienta si sa devina cetateni productivi pentru Romania. Avem foarte multe exemple de oameni care au reusit, in ciuda premiselor grele de la care au pornit, si avem la fel de multe povesti ale unor tineri ce pot razbi in viata, daca li se intinde o mana. Iar mana aceea poate fi a ta!", indeamna Mihai Ursu.

 

Daca aveti un talent, sau cunostinte pe care doriti sa le transmiteti mai departe, puteti ajuta un copil sa ajunga un om responsabil si independent. Va puteti implica scriind pe adresa voluntar@ajungemmari.ro. Urmariti reportajele speciale din campania CREDE IN BINE, in fiecare marti si joi la Focus, de la ora 18.00, doar la Prima TV.

viewscnt