Pandemia dă dureri de spate

Pandemia dă dureri de spate

Tot mai mulţi români se confruntă cu dureri de spate. Mai ales de când a venit pandemia, iar mulţi au fost nevoiţi să lucreze de acasă şi să îşi schimbe total stilul de viaţă. Stau pe scaun ore întregi, neglijează mişcarea şi alimentaţia şi ajung astfel pe mâna medicilor. Faţă de 2020, numărul celor care acuză dureri de spate a crescut cu 20%.

Clinicile de kinetoterapie sunt asaltate de pacienţii care vin cu dureri de spate. Este şi cazul acestui domn. Lucrul la birou ia provocat această afecţiune şi a fost nevoit să apeleze la ajutorul specialiştilor.

Există şi un revers al medaliei, spun specialiştii. În aceşti ani de pandemie, oamenii au devenit tot mai conştienţi cu privire la îngrijirea propriei sănătăţi

Însă nu doar lipsa mişcării este cauza durerilor lombare.

Pe lângă tratamentele din cabinetele de kinetoterapie exista şi alte metode prin care pot fi tratate aceste afecţiuni. Clasele de aerial yoga, de exemplu, sunt la mare căutare.

Prevenţia este şi va fi mereu cea mai bună soluţie pentru a nu ajunge pe mâna chirurgilor. Însă specialiştii recomandă ca imediat ce apar primele simptome să cerem ajutor de specialitate.

viewscnt

Din aceeași categorie