Simultan la ginecolog si pediatru, cu Luana Ibacka

“Emisiunea “Specialistii” imi ofera ocazii minunate de a evolua in situatia mea de mama, in viata de femeie. Am avut placerea sa le am invitate in emisiune pe doamna Silvia Clonda, medic primar pediatru, si pe doamna Elena Voiculescu, medic primar obstetrica si ginecologie, cu care am vorbit despre copii, despre cum vin ei pe lume, despre provocarile legate de bolile copilariei si multe altele.

Mai dificil sau mai optimist, de-a lungul experientei mele de femeie si apoi de mama, am ajuns la concluzia ca este foarte bine sa ai in agenda numele unui ginecolog bun si a unui pediatru cu recomandari. Doamnele doctor Silvia Clonda si Elena Voiculescu au cunoscut inca din burtica mamelor, sau imediat dupa primul strigat invingator ce desparte pruncul de viata intrauterina, o multime de copii, asa ca au vorbi pe indelete despre orice subiect legat de profesia lor in emisiunea “Specialistii”. Cred ca sunt in asentimentul tuturor, ca nasterea (ca si sarcina) este un miracol. Pe lume apare o noua fiinta, transforma o femeie in mama si un barbat in tata, implineste visul unui cuplu transformandu-l in familie si, nu in ultima instanta, aduce cea mai de neuitat experienta din viata unei femei. De la prima intalnire cu medicul ginecolog, te pregatesti intr-un fel sau altul pentru intalnirea cu medicul pediatru, exceptand desigur categoria destul de semnificativa a femeilor infertile.

Studiile arata ca peste 94% dintre problemele aparute la sarcina puteau fi evitate, daca mamica detinea informatile corecte despre sarcina. Deci, atentie, puteti sa ajungeti la pediatru mai rar daca sunteti atente imediat dupa ce s-a constatat sarcina! Legat de infertilitate, in ultimile decenii, odata cu avantul fara precedent luat de catre stiintele fundamentale precum genetica, biologia celulara sau imunologia, conceptia asupra cauzelor infertilitatii unui cuplu s-a schimbat radical. E posibil sa devii parinte si atunci cand natura lucrurilor nu este de partea ta. Este o situatie noua, aceea de a completa discutia inceputa cu un pediatru, cu medicul ginecolog, mai ales azi, cand educatia sexuala a fetitelor incepe de pe la 9 ani, si prevenirea sarcinii si a bolilor cu transmitere sexuala, depinde tocmai de informarea corecta a viitorului adolosecent”, ne impartaseste Luana din experientele sale.

viewscnt

Din aceeași categorie