Ştirile Focus se implică în lupta împotriva violenţei domestice

Ştirile Focus se implică în lupta împotriva violenţei domestice

România ocupă un trist loc fruntaş în Europa când vine vorba de violenţa în familie. Pandemia a dus la creşterea alarmantă a  numărului agresiunilor ce au loc acasă, dar a avut şi o parte pozitivă: tot mai multe victime au avut curajul să depună plângeri. De cele mai multe ori, însă, victimele rămân lângă agresor.

Din 17 mai, ştirile Focus se alătură campaniei împotriva violenţei domestice Dăruit din vină, iniţiată de Asociaţia ANAIS. Săptămânal, la Focus la prima oră şi la Focus 18- cele mai importante ştiri ale zilei – telespectatorii vor putea urmări poveştile cutremurătoare ale victimelor violenţei domestice. Reporterii Focus vor prezenţa cazuri reale, unele dintre ele terminate chiar tragic, cu decesul victimelor. În campania susţinută de Prima TV psihologi, asistenţi sociali sau experţi implicaţi în salvarea victimelor violenţei domestice vor încerca să facă lumină şi să ofere soluţii pentru rezolvarea unui fenomen care afectează societatea românească. Scopul campaniei susţinută de Prima TV este să determine femeile să conştientizeze că pot fi ajutate dacă sunt într-o relaţie cu un agresor şi să le convingă să apeleze la ajutor specializat. Luni, 17 mai, in platoul Focus la prima oră, va fi prezentă Giulia, una dintre prezentatoarele emisiunii Hai cu fetele! Alături de Irina Gologan si Daniel Osmanovici, ea va dezbate tema atât de traumatizantă a violenţei în familie, pornind de la poveştile prezentate în campania Dăruit din vină.

La finalul campaniei, în luna iunie, Asociaţia ANAIS şi casa de licitaţii Artmark vor scoate la licitaţie 8 păpuşi de plus, simboluri ce au fost folosite în mai multe clipuri video ale campaniei Dăruit din vină. Toate fondurile vor fi folosite de către Asociaţie pentru a continua lupta împotriva violenţei din multe familii din România şi pentru a ajuta în mod direct victimele. Donatorii care participă la licitaţie vor deveni ambasadori ai faptelor bune, distincţie oferită de Artmark şi semnată de Preşedintele Casei, Horia Patapievici. Licitaţia va avea loc în data de 15 iunie, la ora 19.00, vezi aici.

viewscnt

Din aceeași categorie