Turismul de croazieră revine la viaţă

Turismul de croazieră revine la viaţă

Turismul de croazieră se relansează în 2022. Până în acest moment 39 de nave şi-au anunţat sosirea în Portul Constanţa. Vor aduce la bord 15 mii de pasageri, o gură de oxigen pentru turismul estival greu încercat de pandemie.

În vremurile bune, turiştii vaselor de crozieră care soseau în Constanţa, erau primiţi cu fanfara. Apoi, turismul de croazieră la Marea Neagră a fost învins de pandemie, exact în anul revigorării sale dupa razboiul din Crimeea sau problemele de securitate din Ucraina. Acum, se întrevede o rază de speranţă.

Anul acesta însă, specialiştii se aşteaptă la un nou tip de turism de croazieră pe Marea Neagră – cel de testare, în contextul pandemiei. Asta însemnă că navele au o capacitate redusă până la jumătate, check in-ul se face distanţat, vor fi multe cabine goale, iar controlul medical al pasagerilor e amănunţit. Portul Constanţa şi-a sporit măsurile de siguranţă atat la îmbarcare, cât şi la debarcarea turiştilor.

Până acum, în Portul Constanţa şi-au anunţat sosirea nave de pasageri sub pavilion Malta, Bahamas sau Elveţia. In total, 15 mii de pasageri cărora companiile de turism le-au pregătit deja traseele

Entuziasmul este moderat însă. Conflictul Rusia-Ucraina ar putea da peste cap toate planurile. Şi n-ar fi pentru prima dată: în 2014 s-a întâmplat la fel când Rusia a ocupat Peninsula Crimeea, iar navele de pasageri au ocolit Marea Neagră.

Portul Constanţa deţine directoratul croazierelor Mediterane pentru zona Mării Negre .

viewscnt

Din aceeași categorie